Vanligt testar glaucoma kan underskatta stränghet av villkora

Den mest allmänningen testar för glaucoma kan underskatta strängheten av villkora, genom att inte avkänna närvaroen av centralvisionförlust, enligt en ny Columbia universitetarstudie.

Studien som publiceras Nov. 8 i JAMA-oftalmologi som finnas det som administrerar en variation av visuellt hjälpmedel sätter in testar att bättre bedömer macular skada kan förbättra diagnos av glaucoma på ingen extrahjälp kostar och extra 10 noterar av undersökningstid.

”, när du söker efter tecken av tidig sortglaucoma, clinicians, ansa för att fokusera på förlust av vision för kringutrustningen (sida) och sällan på maculaen, centralområdet av näthinnan - som bestämmer vår kapacitet att läsa, att köra, och att se våra barn vänder mot,”, sade Donald C. Huv, Jamesen F. Böjapparat Professor av psykologi och en professor av Ophthalmic vetenskap på den Columbia universitetar, som co-varade upphovsman till studien med C. Gustave De Moraes, en förbunden professor och den medicinska direktören av kliniska försök i avdelningen av oftalmologi på den Columbia universitetarIrving medicinskt center.

”Har vårt arbete visat att skada kan och uppstår i detta område, och som används mest gemensam sätter in testar kan missa för att avkänna mest av skadan,”, sade Huv. ”Är det viktigt att avkänna denna skada, därför att tidig sortdiagnosen och behandling kan förhindra mer ytterligare visionförlust.”,

Glaucoma, som påverkar beräknat 3 miljon folk i Förenta staterna bara, är leda för understödja orsakar av irreversible blindness i världen, enligt medborgare synar institutet. I dess tidigt stadium har smärtar märkte sjukdomen inga tecken, eller visionförlust. Om lämnat untreated, emellertid, glaucoma, i resulterar gräver minskning vision och slutligen vision och blindness.

Den mest allmänningexamen för glaucoma är visuellt hjälpmedel sätter in testar, som använder en instrumentera för att bedöma hur varje synar kan se och att se en synar i sänder. De tålmodiga looksna in i ett dunkelt tänt bunke-format område och litet blinka tänder syns i olikt förlägger kort i sätta in av beskådar. De tålmodiga pressarna en knäppas som indikerar, när tänder, ses och instrumenterarekorden som inte sågs.

För studien undersökte forskarna 57 synar från 33 tålmodig som diagnostiserades med tidigt stadium av glaucoma genom att använda två som den olika visuellt hjälpmedel sätter in mäter. Alla deltagare testades med visuellt hjälpmedel 24-2 testar, som bruk med ett raster av 54 testar pekar (projekterat tänder). De förade därefter en extra bedömning som använder en visuellt hjälpmedel 10-2, sätter in testar, som använder ett raster av 68 testar pekar. I tillägg var optisk sammanhållning (OCT)tomography - som är avbilda en apparat som med hög upplösning är motsvarande till en MRI - van vid bekräftar närvaroen av skada.

”I en tidig sortstudie, grundar vi det, i att använda visuellt hjälpmedel 10-2, sätter in det över 75 procent av tålmodig som diagnostiseras med tidig sortglaucoma, hade centralvisionförlust,”, sade Dr. Huv. Därför att konventionell 24-2 testar ofta miss eller underskattningskada i centralvisionen, underskattar den därför sjukdomstränghet.

Tålmodig med strängare sjukdom kräver mer nära övervakning och kräver ofta mer aggressiv behandling, som är osannolik att hända, om 10-2 testar, och OCT inte utförs på något pekar under uppföljning.

Forskarna rekommenderar, att clinicians testar alla tålmodig med eller misstänkt för att ha glaucoma med det mer fin att testa raster i det macular området inom de första två besöken, Dr. De Moraes sade. ”Genom att ha en bättre bedömning av den riktiga strängheten av glaucomatous skada till syna, manipulerar kan skräddaren mest anslåbehandlingen hjälpa att förhindra framtida visionförlust.”,

Källa: https://www.columbia.edu/

Advertisement