Forskare avslöjer anknyter mellan den autoimmune och kardiovaskulära sjukdomen i möss

Folket med autoimmune sjukdomar liksom psoriasis, lupus och rheumatoid artrit är på kicken - riskera av framkallning av den kardiovaskulära sjukdomen, även om inget av dessa villkorar verkar för att uppsätta som mål det kardiovaskulära systemet direkt. Nu skolar har forskare på den Washington universitetar av medicin i tro St Louis dem börjat att förstå anknyta mellan tvåna.

Forskare som studerar möss med ennågot liknande villkorar funnit att mössnas blodkärl var styva. Cholesterol cirkulerar normalt fritt mellan blod och silkespappren, men i dessa möss den oböjliga fångade cholesterolen för skytteln väggar i deras väggar och att främja plattor, som kan orsaka hjärtinfarkter, och slår.

”För årtionden har det varit bekant att tillbehörar av cholesterol kör sjukdomen, och nu har vi en mekanism för, hur bestämda immuna svar som är typiska av autoimmune sjukdomstyrka gör det värre,” sade den höga författare Gwendalyn Randolph, PhD, den Emil R. Unanue Distingerad professorn av immunologi och en professor av medicin. ”I musen, teckenet av den kardiovaskulära sjukdomen uppstod knappt, då vi neutraliserade dessa immuna delar. I folk är det hårt att vara säkert, men vi skulle förutsäger att det skulle är som kan hindras, för.”,

Rönet publiceras Nov. 8 i cellämnesomsättning.

Folket med psoriasis och lupus är två till åtta tider troligen att lida en hjärtinfarkt än folk utan dessa sjukdomar. För unga och medelåldersa vuxen människa med rheumatoid artrit är den kardiovaskulära sjukdomen den bästa dödsorsaken.

Psoriasisen karakteriseras by lappar av rött, gjort tjockare, scaly flår. Förtjockningen är delvis tack vare en överskotts av collagenen, flår det huvudsakliga proteinet i connectivesilkespapper liksom och blodkärl - och också rynkar den nyckel- ingrediensen i några skönhetprodukter som planläggs för att slänga kanter och radering. I folk med psoriasis begränsas den överskott collagenen inte till det överilade området; den kan finnas i seemingly det normala som är sund flår, för.

Randolph och den första författare Li-Hao ”Paul” Huang, PhD, en instruktör i patologi som misstänkas, att väggarna av blodkärl kan också, är simhudsförsedda med för mycket collagen. De skapade ettkänsligt bildar av dentäthet lipoproteinen (HDL) - det molekylära bärande fallet för cholesterol - som fluoresces, när det slås med en laser, strålar, och insatt det in i möss. Forskarna framkallade därefter ennågot liknande sjukdom i mössna, genom att måla som var deras, gå i ax med imiquimod, en upphetsa sammansättning som aktiverar de samma sorterna av immuna celler, som leker en roll i människapsoriasis.

Vid efter den fluorescerande cholesterolbäraren kunde forskarna se att HDL-cholesterol försenades i att få ut ur bloodstreamen i mössna som mottog sammansättningen. Detta var riktigt inte endast i flå, men i inre artärer nära hjärtan. I tillägg flätades samman flå och blodkärlen tätare med collagenen och mer resistent till sträckning.

Vidare när forskarna som matas möss som encholesterol bantar för att måla för tre veckastunder som också är deras, gå i ax, mössna i den experimentella framkallade markant större cholesterolen för psoriasisen gruppen sätter in i deras blodkärl.

”Kan detdrivande immuna svaret köra systemic ändringar,”, sade Randolph. Flå, som dem, ”när immuna celler programmeras av reaktioner till det inflammerat, flår flyttningen runt om förkroppsliga till annan platser, och artärer som är, ordnar till för den nästa förolämpningen och att förhöja collagentätheten, wherever de går.”,

En immun celltyp som kallas celler Th17, multiplicerar robustly i autoimmune sjukdomar liksom psoriasisen, lupus och den rheumatoid artrit som frigör kopiösa belopp av den immuna molekylen IL-17. Då forskarna neutraliserade IL-17 i möss med psoriasis-något liknande sjukdomen, genom att använda en antikropp, gick collagentäthet besegrar, och cholesterolinsättningar krympte.

Förgiftar som uppsätta som mål IL-17 är redan godkänd till festpsoriasisen som marknadsföras under märkesnamn liksom Cosentyx och Taltz, och andra terapier anti-IL-17 är i pipelinen.

”Ska den tar några år, för vi vet för sure, men vi förutsäger att antikropparna anti-IL-17, som är redan autoimmune sjukdomar för van vid fest ska är effektiva på förminskande riskerar av kardiovaskulär sjukdom,”, sade Randolph. ”Skulle detta är viktigt, därför att några andra droger på marknadsföra verkar för att förbättra flåsjukdomen, men att inte förminska kardiovaskulärt riskera.”,

Källa: https://medicine.wustl.edu/news/link-between-autoimmune-heart-disease-explained-in-mice/

Advertisement