Att skräddarsy som iscensättas genetiskt, modellerar för specifika forskningapplikationer

insights from industryDr. Philip Dubé Senior Manager, Global Application Science Taconic Biosciences

En intervju med Dr. Philip Dubé som diskuterar betydelsen av genetiskt ändrat, modellerar för neurodegenerative sjukdomar för överenskommelse, förat på SfN av Alina Shrourou, BSc.

Vilka utmaningar vänder mot forskare, när framkallning förgiftar för hjärnan?

Den första utmaningen är tar fram till djur modellerar. Det finns licensera för radda utfärdar när den kommer till att använda djur modellerar. Dessutom modellerar utvecklingen av en mycket bra mus betyder inte det som är tillgänglig för drogutveckling.

© vchal/Shutterstock.com

Secondly och att välja den högra typen av modellera kan vara en utmaning. En mus modellerar ska recapitulate några aspekter av en sjukdom, men inte alla. Ifrågasätta blir därefter hur man väljer det högra för din närmare detalj uppsätta som mål av intresserar. Det finns begränsningar till något djur modellerar, och varje år nya skapas. Det kan vara en stor utmaning därefter som väljer anslå, modellerar, det aktuella staget och är alltid kompetent att ha att ta fram till den mest spjutspetsen modellerar.

På Taconic Biosciences önskar vi att se till att vi har jämnt kvalitets- av djuren som vi jordbruksprodukter, men oss ser också för att identifiera nästa generation av modellerar att ska möjliggöra folk till studien som specifika terapeutiska indikeringar i mer stor specificerar och med mer stor trohet av människasjukdomen.

Hur identifierar forskare som modellerar är mest anpassad till deras forskningapplikationer?

Låt oss se microbiomearbete som ett exempel. Det nyckel- tinget, som du behov är enfri mus, därför att enfri mus är fullständigt devoid av varje singelmicroorganism. Det är det grundläggande, och nödvändigt bearbeta för att vara kompetent till studien hur microorganisms påverkar din physiology och ditt uppförande, och det får effekt egentligen allt från smittsam sjukdom till neuro-biologi.

Vi är precis början som förstår anknyta mellan microbiomen och neurosciencen, uppförande, att lära och utveckling. Taconic är en av de störst, och mest longstanding familjeförsörjare av bakterie-fria möss och oss erbjuder att möss med beställnings- microbiomes specifika forskningkrav ska möta för våra kunder'.

Please ger en överblick av djur modellerar som Taconic kan ge.

Tillsammans med vår microbiome- och neuroscienceportfölj, fokuserar vi också en radda våra försök på immun-oncology forskning.

Immuno-oncology använder huvuddelens immunförsvar för att slåss cancer. Traditionellt när du har gjort dessa typer av studier i djur, tar sätter du en människatumor och den in i ett djur som inte har en immunförsvar. Detta är klart ett problem, om du är pröva till studien immunförsvaret. Därför med denna i åtanke, har vi frambragt en variation av olika typer av humanized möss som spänner från genetiskt humanized, till att sätta en människaimmunförsvar i en mus.

Dessutom har vi en mycket stark upphetsa tarmsjukdomportfölj. I vissa fall, finns det en raddaöverlappning mellan immuno-oncology och andra upphetsas sjukdomar. Vi har ett nummer av modellerar använt absolut nödvändigt för att stötta upphetsas tarmsjukdomar, liksom Crohns sjukdom och kolit. Vi lanserade för en tid sedan en brandnew bakterie-fri version av en knockout- mus IL-10, som har applikationer för både microbiome och upphetsa tarmsjukdomstudie.

Vilka terapeutiska områden kan Neuroscienceportföljen för Taconic Biosciences' stötta?

Vi fokuserar på neuro-försämring i vår Neuroscienceportfölj, med våra två huvudsakliga områden som är Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. Inom båda av de portföljar har vi en radda som det standart modellerar, som har varit där för 15-20 år, men vi har också brandnew genetiskt att iscensättas modellerar.

 

Vi fungerar med Michaelen J. Lura Fundament, som låter oss använda deras resurser för att planlägga, och att skapa vad går att vara det nästa modellera till studieParkinsons sjukdom. Vi har gjort också något arbete i ALS såväl som några neurocognitive typoordningar.  

Hur Taconic dessa framkallar sjukdomnärmare detalj modellerar?

Taconic har ett beställnings- att modellera utvecklingen gruppen kallade GEMs Planlägga som baserar i Cologne, Tysklandet. De har varit ledarna, i att göra en raddagenteknik för förflutnan 20 år. Vi skapar många nya modellerar specifikt för kunder, men tillfälligt ska vi också skapar ett nytt modellerar och avgör att kommersialisera det. Ibland ska vi gör det för ett specifikt företag och därefter talar till dem och föreslår danande det som var tillgängligt till alla.

Gör vad Taconic Biosciences hoppas för att ge till den vetenskapliga gemenskapen genom att vara på Neuroscience 2018?

Vi är här, för en, att lära vilket folk behöver. Vi är ett företag som är högt customizable. När forskarenågot att säga, att de behöver en närmare detalj, modellerar, går vi att använda det för att hjälpa att vägleda typerna av produkter som vi erbjuder. Vi är här att lära från forskare, och att hjälpa att utbilda folk på olika typer av Alzheimers modellerar, och den neurodegenerative sjukdomen modellerar att vi kan ge.

Om Dr. Philip Dubé

Dr. Philip Dubé är den höga chefen, global applikationvetenskap på Taconic Biosciences. Han har år 16+' att erfara i rodent modellerar bruk, avslutade forskninggemenskaper på den Vanderbilt universitetar och barns sjukhus Los Angeles, och tjänat som som en institutionell djur omsorg- och brukskommittémedlem. Dr. Dubé rymmer en Ph.D. i B.Sc för physiology och en heder i pharmacology från universitetar av Toronto.