Från vårt ta av planet Din: Antikropprådgivning från Proteintech

insights from industryDr. Karolina SzczesnaProduct Manager and Technical SupportProteintech
En intervju med Dr. Karolina Szczesna från ProteintechSfN 2018 som diskuterar detsaga teckenet av en bra antikropp och hur Proteintech är funktionsduglig att förbättra experimentella resultat för forskare.

Please kan dig introducera sig yourself och rollen som du bär ut på Proteintech?

Mig förmiddag en teknisk forskare och produktchef på Proteintech. Min roll gäller portion som våra kunder optimerar deras forskningresultat och tilltalar några bekymmer till och med teknisk service, genom att dela våra experimentella spetsar, och kopplande in forskare via vår blog kanaliserar. Jag skriver också artiklar på kommande tekniker och nya applikationer av våra produkter.

molekuul_bemolekuul_be | Shutterstock

Jag kör också tekniska masterclasses för unga forskare, tillsammans med utbildningswebinars. Våra nästa masterclass äger rum på Januari 29, 2019, på universitetar av Newcastle, var vi ska är undervisningdeltagare som styr västra bläcka ner och immunofluorescence, inklusive spetsar på hur man optimerar dina protokoll och experimentella hinder för betagen allmänning.

Gör bjöd vad en antikroppgoda eller? Hur kan en forskare berätta, om en säljare är trovärdig eller inte?

När du frambringar en antikropp, kan du endera immunize med ett helt protein eller ett litet syntetmaterialpeptidefragment att du intresseras i att avkänna. På Proteintech tar vi ett helt protein att närma sig till antikropparna som vi erbjuder, som denna ger flera gynnar för forskare.

Nittio-femprocent av Proteintech antikroppar lyfts mot hela proteiner som låter immunförsvaret välja de bäst epitopesna för utveckling av antikroppar. Detta att närma sig ger det överlägsna antikroppbandet till infödingen uppsätta som mål protein på multipelepitopes som jämförs till peptideimmunogens, och secondly, förbättras noggrannheten och känsligheten av analysen.

Finalfördelen är att antikroppen kan användas i mer applikationer. Till exempel kan många analyser vara den van vid studien per singelantigenen, men varje analys kan kräva en litet olik antikropp beroende av epitopen.

Några regioner av proteinet kan vara bättre för en applikation än another, så tillgängligheten av de hela proteinavkastningantikropparna som kan fungera för multipelapplikationer. Detta är mer rimlig att uppstå med ett helt protein att närma sig jämfört till ett singelfragment. Sedan immunförsvaret kan frambringa antikroppar mot någon region av det hela proteinet, finns det också en kick riskerar av reactivity över beskydd för art tack vare.

Att resumera är de tre huvudsakliga fördelarna av hel-protein antikroppar:

  • mer bred användbarhet,
  • högre bindande känslighet och frändskap,
  • överlägsen erkännande av infödingen, intakt proteiner.

Another undertecknar av pålitlighet är företaget som säljer antikroppen, är huruvida en producent och en fördelare eller precis en fördelare (beträffande-säljare). Detta är viktigt därför att, om du har en utfärda eller en query om en antikropp, dig behöver att vara kompetent att erhålla RÅ godkännandedata. Om de data inte har varit det samlade i-huset, ska den tar longer för att företaget ska sortera det, som kan potentiellt försena dina experiment.

Proteintech - en riktaproducent (kreditera: Proteintech)

På Proteintech är alla våra data fritt tillgängligt on-line, och våra antikroppar har citerats i hundratals publikationer. När en oklar applikation querieds, kan vi ge godkännandedatan för att stötta eller motbevisa experiment och för att göra så inom 24 timmar.

Vi är stolt att visa att realistiska data som ”inte har gjorts upp ren” för att se, göra perfekt men ska ger dig en idé av hur den västra plumpen, till exempel som igen ska looktid och tid. Jag funderare, som är ett bestämt bra, undertecknar av pålitlighet.

Varför är reproducibility viktig, och hur ser till Proteintech denna för varje av deras antikroppar?

Varje forskare önskar att få de samma resultaten varje tid då arbetet med den samma antikroppen. Som jag nämnde, är vi den enda producenten, så vi kan ge ögonblickservice för forskare som felsöker deras metoder.

Another undertecknar av kvalitets- är den använda purificationmetoden. Vi använder frändskapchromatography, som gör bruk av den bindande styrkan av ett protein för dess ligand. En annan populär metod är purification för protein A/G, som använder det recombinant fusionproteinet A/G från Escherichia Coli. Purification för protein A/G ska avkastning all IgGs i serumen, inte precis de önskade antikropparna. Frändskapchromatography väljer för precis de med den högsta frändskapet in mot uppsätta som mål.

Vi validerar också våra antikroppar till och med studier för knockout och för introduktion (KO/KD). Proteintech var det första företaget som genomför isärtagbara godkännandeexperiment för siRNA, guldmyntfoten för att testa antikroppnoggrannhet. Det processaa godkännandet gäller användande liten störande RNA för att knacka besegrar genuttryck i en antikroppprodukt - bedöma huruvida signalera avtar med uttryckt av uppsätta som målgenen.

Detta är kritiskt för att se till jämna och pålitliga resultat och är den avlägsna överman till godkännandet som använder realitet, kontrollerar endast. I 2016 tilldelades vi den CiteAb prisen för ”den mest spännande antikroppgodkännandeinsatsen”.

Efter året Proteintech var företaget med den största procentsatsförhöjningen i stämningar som baserades på data som samlades mellan Januari 2017 och December 2017 (”högt lovordad antikroppsupplier i CiteAb 2018 tilldelar”).

Vi jämför också allt vårt antikropplott-till-lott, som hjälper oss att avkänna ändringar i kapacitet between grupperar. Om ett nytt lott missar för att utföra endera såväl som eller för att förbättra än det föregående, är det unsellable, och vi börjar produktion på en annan mycket.

Är det möjligheten som använder den samma antikroppen för multipelapplikationer? Hur är det Proteintech arbetet som förbättrar detta?

Som forskare skulle vi förälskelse att ha en antikropp för alla applikationer, men tyvärr, är denna en utmaning. Enkelt satt, är biochemistryen av varje analys tydligt olik. Till exempel i Westerns, denatureds proteinet, men i immunohistochemistry (IHC), är proteinet i inföding bildar i dess cell- sammanhang.

Emellertid ett ting är vi prövas att göra, som ett företag ska ge specifika protokoll för antikropp, att en forskare kan finna lätt på vår website. Detta styrkamedel en litet längre inkubationtid, ett antigenåtervinnande kliver (i fallet av IHC eller OM), eller olikt blockera kliver, Etc.

Du inhandlade för en tid sedan Humanzyme, ett företag som producerar recombinant människaproteiner. Varför gjorde du känselförnimmelsen som detta var ett nödvändigt kliver för Proteintech, och vilka fördelar ger recombinant proteiner?

För över 15 år har vi varit prövas att skapa de bäst antikropparna, genom att sparka bakut trenden av att använda peptides och i stället att använda hel-protein immunogens. Humanzyme har varit danande de bäst proteinerna, genom att avstå från bakterier och hamsters och att använda människaceller (HEK293) för att göra människaproteiner med infödd glycosylation, multimerization och att bearbeta. Du kunde något att säga att vi går tillsammans något liknande en antikropp och ett protein!

För människaapplikationer och forskning är ett system för människacelluttryck ideal. Jag finner detta fascinera: Humanzyme produkter kan vara infödd posta-translational ändring för van vid studie och proteinvikning i regenerative medicin.

Recombinant proteiner ger många fördelar över proteiner som härledas från andra organismer. Första ha som huvudämne gynnar är potencyen; recombinant celljordbruksprodukterproteiner med en högre potency än E. coli-härledde proteiner, till exempel.

I tillägg är recombinant människaproteiner glycosylated av proteinchaperones, som är endast tillgängliga i eukaryotic celler. Celler för kryp- och kineshamster (CHO)ovary kan inte göra denna, och resultatet är en produkt som är mindre representativ av det infödda proteinet och inte fungerar med många analyser.

Jämförelsen av proteiner producerade genom att använda olika uttryckssystem. Kulört cirklar betecknar jämnt av likhet till människaproteiner. (Kreditera: Proteintech)

Vad ser framtiden lik för Proteintech?

För de nästa få åren ska vi fokuserar på utvidgning av våra recombinant människaproteinprodukter fördriver också att se in i nya applikationer för våra strömprodukter.

Vi lanserade för en tid sedan en produkt fodrar kallade CoraLite, som är en serie av fluorescerande-färg konjugerade antikroppar, som kan användas i immunofluorescence- och flödescytometry. CoraLite låter forskare till den härliga jordbruksprodukter, OM avbildar från riktar att märka.

Coralite fluorescerande-färg konjugerade Proteintech antikroppar (kreditera: Proteintech)

Vårt hopp är för att Humanzyme mycket snabbt ska växa, när speciellt produkterna är godkända för bruk i bra fabriks- övar (GMP) labb, som bör hända det nästa året. Detta ska öppet dörren för Proteintech till startarbetet med för mer farmaceutisk och biomedical företag. Total- ser framtiden ljus!

Var kan avläsare finna mer information?

Behaga besök den Proteintech websiten för mer information.

Om Dr. Karolina Szczesna

Dr. Karolina Szczesna är en erfaren produkt och projekterar chefen med mer, än 7 år' erfar i koordinerande multipellandskamp projekterar, projekterar däribland planerar och ledning och att testa romanen som avskärmer metoder, lanserande ny produkt och framkallar förhållanden mellan forskare och reklamfilmpartners.

Hon som är vetenskaplig, fokuserar förbinds mestadels till centrala nervsystemet, och den Oncological sjukdomen modellerar (e.g., cancerstemceller, cancerepigeneticsen och studier släkta till sällsynta neurodevelopmentsjukdomar). Karolinas reflekteras vetenskapliga prestationer i mer än 10 PubMed publikationer.

På Proteintech är marknadsför hon en flerspråkig produktchef och en specialist för teknisk service och att vara ansvariga för koordinationen av landskampsamarbeten och att brännmärka över hela världen och däribland att tala om vetenskapskrimskrams och teknologi på bästa européuniversitetar.

Om Proteintech

Proteintech är en antikropp, och människaproteinproducenten som säljer direkt till forskare och säljer endast dess egna produkter för att underhålla det högst, jämnar av kvalitets- kontrollerar och att leda till överlägsen reproducibility och mycket konsistens. Med över 2/3 av människagenom avslutade, oss har en katalog av över 12.000 antikroppar mot 12.000 uppsätta som mål att täcka en bred spectrum av forskningområden.

Vi har citerats i tiotusentals publikationer och ger i-hus godkännande av våra antikroppar i WB, IHC, OM, FC, IP och GÅ I FLISOR, förutom att utföra isärtagbart godkännande för siRNA av våra antikroppar. Dessutom ger vi människan cell-uttryckta proteiner som har autentisk glycosylation, och vikning, eftergiven högre aktivitet och stabilitet över proteiner från annat varar värd.