Postmenopausal kvinnor som erfar tandförlust troligen för att framkalla kickblodtryck

Postmenopausal kvinnor, som har erfarit tänder för förlust allra, är på higher riskerar av framkallande kickblodtryck, enligt en ny universitetar på buffeln som studien som publiceras i amerikanen, förar journal över av högt blodtryck. Multipelstudier har föreslågit en anslutning mellan den tandrot- sjukdomen och tandförlust med högt blodtryck, men förhållandet med tid återstår oklart med dessa anslutningar.

Studiedeltagare var 36.692 postmenopausal U.S.-kvinnor från kvinna vård- Insats-Observational studie. Deltagare följdes årligen från initial tandrot- bedömning i 1998 till och med 2015 för nyligen diagnostiserad högt blodtryck.

Studien observerade en realitetanslutning mellan tänderna för förlust allra och högt blodtrycken för att riskera bland postmenopausal kvinnor. Specifikt hade dessa kvinnor ungefärligt 20 procent högre att riskera av framkallande högt blodtryck under uppföljningen som jämfördes till kvinnor som stilla hade naturliga tänder. Anslutningen var starkare bland mer ung kvinnor, och de med lägre förkroppsligar samlas indexet.

”Fortsätter vi för att undersöka det bakomliggande resonerar för anslutningen mellan tandförlust och högt blodtryck. Framtida studier på få effekt av tandförlust på dietary mönstrar, inflammation, och gemenskaperna av bakterier, som levande i munnen kan ge vi mer ytterligare inblick in i denna anslutning,”, sade Joshua H. Gordon, papperets bly- författare.

Gordon är en doktorand i den medicinska forskareträningsprogrammet för MD/PhD som erbjuds mellan skola av allmän hälsa, och vård- yrken (SPHHP) och Jacobsen skolar av medicin- och Biomedicalvetenskaper på UB.

Det finns flera möjligheten resonerar för den observerade anslutningen. En teori är att tandförlust kunde leda till ändringar i dietary mönstrar som kunde vara tillhörande med higher riskerar av högt blodtryck. Det fanns inte någon anslutning som fanns mellan den tandrot- sjukdomen och högt blodtryck.

Studien föreslår att äldre kvinnor, som har borttappadt deras tänder kan föreställa en grupp med higher riskerar för framkallande högt blodtryck. Som sådan, riskerar forskarna som är involverade i den tro studien, som förbättrade tand- hygien bland de på, för tandförlust såväl som förebyggande medel mäter liksom mer nära blodtryckövervakning, dietary ändring, läkarundersökningaktivitet och väger förlust kan förminska riskera av högt blodtryck.

Rönet föreslår också att tandförlust kan serven, som en klinisk varning undertecknar för ökande högt blodtryck riskerar.

”Föreslår dessa rön att tandförlust kan vara ett viktigt dela upp i faktorer i utvecklingen av högt blodtryck,”, sade papperets höga författare, Jean Wactawski-Wende, skolar dekanen av UB av allmän hälsa och vård- yrken. ”Främja forskning kan hjälpa oss att bestämma den bakomliggande mekanismen som dessa två sjukdomar är vanligt tillhörande vid.”,

Källa: http://www.buffalo.edu/news/releases/2018/12/007.html

Advertisement