Kartlägga hjärnmicroglia

Microglia är bekant att vara viktig till hjärnan fungerar. De immuna cellerna har funnits för att skydda hjärnan från skada och infektion och är kritiska under hjärnutveckling, portion går runt binder riktigt. De verkar också för att leka en roll i sjukdom -- visning upp, till exempel, runt om hjärnplattor i folk med Alzheimers.

Den vänder microglia är ut inte monolitisk. De kommer i olika anstrykningar, och i motsats till hjärnans neurons, ändrar de alltid. Tim Hammond, PhD, en neuroscientist i det Stevens labbet på Boston barns sjukhus, visade denna i en ambitiös studie, kanske den mest omfattande granskningen av microglia som förades någonsin. Den publicerade sist veckan i immunitet, öppnar rönet ett nytt kapitel i hjärnutforskning.

”Upp till nu, hade vi inte en goda långt av indelning av microglia,” Hammond något att säga. ”Kunde vi endast något att säga hur förgrena sig de ser, hur tätt de ser under ett mikroskop. Vi önskade att få en idé av vilken microglia gjorde och ”tänkande. ””,

Tjuvlyssnande på microglia med tiden

Start med möss, Hammond och hans kollegor ordnade RNA från microglia för mer än 76.000 individ för att se vilka gener vändes 'På/av', genom att använda en teknik som var bekant som Tappa-seq, framkallat i McCarrolls labb. Cellerna togs prov från all över hjärnan och alltigenom djur lifespan (start för födelse), som väl efter akut hjärnskada.

De genetiska ”häftena” tillåtna Hammond som klassificerar microgliaen in i åtminstone nio distinkt grupper som är inklusive några typer som avkänns aldrig i förflutnan. Några typer visades nästan exklusivt i det foster-, eller nyfött arrangerar, andra endast efter skada.

”Berättar häftena också som något om vad dessa celler gör,” honom noterar. ”Om vi ser microglia i sjukdom, till exempel, kan vi börja att parse ut: Bidrar de till sjukdomen, eller är de prövas som reparerar hjärnan? Vi funderare detta ska hjälp avtäcker nya och intressant roller för microglia som inte var bekant för.”,

Kartlägga microglia

Hammond gick därefter en kliva vidare. Han överdrade klassifikationerna på en kartlägga av hjärnan, för att se hur de olika variationerna av microglia var utdelade rumsligt.

Detta gav något intressera mönstrar. En gruppmicroglia, till exempel (grupp 4 i det schematiska ovannämnt), ansat för att samla i en klunga nära hjärnans den framkallande vitmaterien. Detta föreslår att de kunde vara involverade i myelinationen, som nervfibrer ges i ett lagrar av isolering som hjälper dem för att bära, signalerar över longer distanserar.

”Ser vi inte det microglia på någon annan tid att peka eller område av hjärnan,” något att säga Hammond. ”Kunde vi funderare dem vara viktiga till hur vitmaterien framkallar, och hur axons förbinder till olika delar av hjärnan.”,

I sjukdom och i vård-

En annan mycket liten men viktig microglial befolkning (grupp 8 i det schematiskt) kom att tända i sjukdominställningen. Laget grundar den först i en mus modellerar att efterapa multipelsclerosisen, som gäller en förlust av myelinationen, och mer sistnämnd i hjärnsilkespapper från faktiska tålmodig med ms.en

”Dessa är microglia mycket upphetsa som jämförs med det normalamicroglia,” något att säga Hammond. ”Kunde det vara en patologisk underdel som vi skulle normalt för att inte se, men, därför att vi ordnade så många microglia, var vi kompetent att avkänna denna små befolkning.”,

Total- var microglia mest olik tidig sort i hjärnutveckling, i den åldriga hjärnan och i sjukdom. Forskarefunderare som dessa distinkt grupper kan utgjuta lätt på vad cellerna gör, och vilka lokalstickrepliker de reagerar till.

Rikta terapi?

All denna information bör hjälpa forskare att sortera ut ”godan” från ”bjöd”, när den kommer till microglia, bestämt i så-kallad aktiverad microglia som visas efter hjärnskada och i sjukdomar lik autism och Alzheimers. Detta kunde hjälpa att rikta utvecklingen av droger för att främja de välgörande microgliaunderdelarna och kvarteret de skadliga.

”Tims har bearbetar arbete breda implikationer för de nya microgliabiomarkersna för utveckling och som kan vara van vid spårar, identifierar och behandlar specifika subpopulations, i både vård-, och sjukdomen,” något att säga Beth Stevens, PhD, denmotsvarande författare på det pappers- med McCarroll och en främsta utredare i Boston barns F.M. Kirby Neurobiology centrerar.

Källa: http://www.childrenshospital.org/

Advertisement