Den nya immuno-analysen kan avkänna lilla molekylar med mer stor känslighet för 50 veck

Som medicinsk vetenskap har kommit att förstå att människokroppen kontrolleras på det molekylära jämnt av olika proteiner, hormon, droger och andra vikter, har teknologier framkallat för att avkänna jämnar av dessa molekylar för att övervaka vård- och diagnostisera sjukdomen. Emellertid är många av dessa molekylar så lilla att de inte kan avkännas av bredast - tillgängliga analystekniker som lämnar ifrågasätter om amino syror för den avgörande viktnågot liknande, sockrar, och i hög grad obesvarade lipids.

Nu har forskare på det Wyss institutet för Biologically inspirerat iscensätta på Harvarduniversitetet och Brigham och kvinna sjukhus (BWH) skapat en ny typ av immuno-analysen, som är kapabel av att avkänna lilla molekylar med mer stor känslighet för 50 veck än konventionella upptäcktsmetoder och kan lätt integreras in i existerande diagnostiska plattformar. Forskningen beskrivas i föra journal över av det kemiska samhället för amerikanen.

”Möjliggör öppnar den förhöjda analytiska känsligheten av vår analys mätningar av lilla molekylar på extremt - låga koncentrationer och ett fönster in i biologiska fenomen, som var föregående unreachable,” sade den höga författare David Walt, Ph.D., en kärna urfakultetmedlem av det Wyss institutet, som är också den Hansjörg Wyss professorn av Biologically inspirerat iscensätta på den Harvard medicinsk fakultet (HMS) och professorn av patologi på BWH, såväl som en HHMI-professor.

De nya att närma sig baseras på en typ av analys som kallas en konkurrenskraftig immunoassay, som ett bekant antal av en märkt molekyl av intresserar i, och en ta prov med ett okänt antal av molekylen båda tillfogas till en samling av antikroppar, till som dem röran. Molekylarna märkta och utan etikett ”konkurrerar därefter” för de samma bindande platserna för antikroppen. Genom att analysera beloppet av den märkta molekylen av, intressera som är destinerad till antikropparna som jämförs till slutsumman, numrerar av tillgängliga antikroppplatser, det är möjligheten som avslutar att de återstående platserna är destinerade vid molekylen utan etikett från ta prov och att låta koncentrationen av den molekyl vara beslutsam.

Forskarna skapade två typer av konkurrenskraftiga immunoassays som använde litet olika metoder till tillfångatagandet som lilla molekylar av intresserar, baserade på det Simoa systemet från Quanterix™. Den första metoden använder magnetiska microbeads som täckas med uppsätta som målmolekylen som konkurrenten, fördriver understödjametodbilagorna uppsätta som målmolekylen till enzymbeta-galactosidasen, som röror till det magnetiskt pryder med pärlor därefter för att bilda konkurrentkomplex. Efter de pryda med pärlor-/antikroppblandningarna har varit tillåtna till blandningen med en ta prov som innehåller ett okänt belopp av uppsätta som målmolekylen, pryder med pärlor sköljas för att ta bort några obundna molekylar, och därefter tillfogat till en Simoa diskett pryder med pärlor när du innehåller tusentals microwells, varje av som kan rymma en, destinerat till en uppsätta som mål molekylen. En reaktion äger rum därefter som gör några väl innehålla en pryda med pärlor med som märks för att uppsätta som mål molekylen, fluoresce. De mer få numrerar av fluorescerande brunnar, märkta uppsätta som mål de mer få molekylar är destinerad till pryder med pärlor, och thus, mer stor koncentrationen av det utan etikett uppsätta som mål molekylgåva i ta prov.

Två små molekylar, som är viktiga för det normalamänniskokropp, fungerar analyserades: cortisol och PGE2. Cortisol är van vid utvärderar brett fungera av det adrenal, hypofysen och hypothalamuskörtlarna, är stunden PGE2 ennågot liknande prostaglandinmolekyl som inflammation, fertilitet och immunt för påverkan fungerar. De nya konkurrenskraftiga metoderna var kompetent att avkänna deras uppsätta som mål med upp till 50 tider mer stor känslighet än en konventionell ELISA (enzym-anknuten immunosorbentanalys), inom omkring en timme.

”Vårt planera är att använda denna metod i diagnostik för förbättrad upptäckt av hormon i blod tar prov,”, sade den första författare Xu Wang, Ph.D., en Postdoctoral forskningkamrat på BWH och det Wyss institutet. ”Är vi det funktionsdugliga försök att kommersialisera denna teknologi för forupptäckten av lilla molekylar för en variation av kliniska och miljö- applikationer.”,

”Fortsätter det Walt laget för att skjuta kuvertet i sätta in av diagnostik med denna som är för-. Genom att avkänna molekylar som föregående är undetectable inom en timme, öppnar de helt nytt att närma sig till diagnostik och klinisk övervakning som bör väldeliga förbättra den vård- människan. Det är exakt typen av translational innovation som vi hoppas för att möjliggöra och bemyndiga på det Wyss institutet,”, sade det Wyss institut grunda direktör Donald Ingber, M.D., Ph.D., som är också den Judah Folkman professorn av kärl- biologi på HMS och det kärl- biologiprogramet på Boston barns sjukhus, såväl som professorn av Bioengineering på Harvards skolar av att iscensätta och applicerade vetenskaper (HAV).

Källa: https://wyss.harvard.edu/

Advertisement