Forskare identifierar genetiskt riskerar dela upp i faktorer för atypical hjärtinfarkt i kvinnor

Ny forskning som publiceras av lag från Leicester, UK och Paris, Frankrike i samarbete med landskamp, blir partner med från USEN, och Australien, har funnit en genetisk allmänning dela upp i faktorer som tilldelar ett viktigt riskerar av atypical hjärtinfarkter i kvinnor.

Det genetiskt dela upp i faktorer, lokaliserat på kromosom 6, förhöjningar riskera av framkallning av spontan koronar artärdissekering (SCAD). Denna typ av hjärtinfarkt påverkar nästan exklusivt barn till medelåldersa kvinnor som är inklusive i några tålmodig runt om tiden av havandeskap.

Spontan koronar artärdissekering (SCAD) är ett säreget, och atypical bilda av hjärtinfarkt som verkar att påverka kvinnor i påtagligt bra vård-. Den bakomliggande mekanismen av sjukdomen återstår dåligt förstådd, men påverkade tålmodig framkallar en blöda eller mörbultar inom väggen av en koronar artär. Detta blytak till yttre kompression av artären som förhindrar blod som normalt flödar till hjärtamuskeln som leder till en hjärtinfarkt.

Dr David Adlam, interventional cardiologist på Leicesters sjukhus och förbunden professor på universitetar av Leicester, leder gemensamt arbetet. Han sade: ”Har det visats att ett viktigt proportionerar av folk med entyp hjärtinfarkt har också abnormalities i andra artärer någon annanstans i förkroppsliga. Nya studier har identifierat ett genetiskt dela upp i faktorer på kromosom 6, som vara tillhörande med ökande riskera av fibromuscular dysplasia, en typ av arterial abnormality vanligt i SCADtålmodig. I denna studie utforskade vi huruvida denna dela upp i faktorer var också tillhörande med SCADEN. Och svaret är ja, dela upp i faktorer detta genetiskt - a-allelen av den genetiska varianten rs9349379 som lokaliseras i genen PHACTR1 (som står för phosphatase- och actinregulator 1) - är också en riskera dela upp i faktorer för SCAD.

”Interestingly, verkar den också att ge ett litet skyddande verkställer från en klassikerhjärtinfarkt, som en andra allelic bildar för av den samma genetiska varianten (G) är redan bekant till förhöjning riskera i både manar och kvinnor.”,

Dr Nabila Bouatia-Naji, direktör av forskning och lagledare på Paris den kardiovaskulära forskningscentrat på INSERM, Paris, Frankrike sade: ”Är ett annat viktigt särdrag av a-allelen att det är mycket vanligt i den allmänna befolkningen och det tilldelar en dämpa riskerar förhöjning av omkring 70 procent som indikerar att många annat genetiskt dela upp i faktorer måste också bidra till genetisk mottaglighet till SCADEN.

”Som med någon sjukdom, som har många genetiskt, och miljö- dela upp i faktorer det bidrar till dess utveckling, SCAD behöver att utforskas med ett mer holistic att närma sig för att förbättra förstår den och är kompetent att förbättra ledningen av påverkade tålmodig. Den kardiovaskulära sjukdomen är nu den ledande dödsorsaken bland kvinnor efter bröstcancer, så bättre överenskommelse dessa atypical hjärtinfarkter vid den skulle läkarundersökningen och vetenskapliga yrket bidrar till en bättre fattningsförmåga av kvinna kardiovaskulära vård- i allmänhet.”,

Även om den är ansedd att vara sällsynt, indikerar nya studier att det kan faktiskt vara ansvariga för upp till en-tredje av akut hjärtinfarkter i kvinnor under 60 myndiga år. Klassa av dessa typer av hjärtinfarkt underskattas klart, därför att tålmodina inte kan framlägga med klassiskt riskerar dela upp i faktorer. Dessutom är en korrekt diagnos komplex; den kräver sofistikerade avbilda tekniker och klinisk sakkunskap.

Forskninglagen i Leicester och Paris har en allmänningambition att fungera med landskampkollegor för att upprätta ett uttömma genetiskt kartlägger av SCAD, och att markera de biologiska följderna av det tillhörande genetiskt dela upp i faktorer. Det ultimat målet är att vara kompetent att förbättra förstår att orsaka och den bäst behandlingen för denna villkorar.

Källa: https://le.ac.uk/

Advertisement