Forskare framkallar monoclonal antikroppkombinationer som skyddar djur från Ebola virus

Forskare från den akademiska världen, bransch och regering har framkallat en kombination av monoclonal antikroppar (mAbs) som skyddade djur från alla tre bekant Ebola virusen för att orsaka människasjukdomen. Deras arbete är det beskrev itu följet som studier publicerade i föra journal övercellen varar värd direktanslutet & microben.

MAben ”coctail,”, kallade MBP134, är den första experimentella behandlingen som skyddar apor mot den Ebola viruset (som förr var bekant som Ebola Zaire), såväl som den Sudan viruset och den Bundibugyo viruset och kunde leda till ett i huvudsak effektivt terapeutiskt, enligt författarna.

Över 20 Ebola virusutbrott har uppstått, sedan det första utbrott dokumenterades i 1976 i det demokratiska Republicet of the Congo, eller DRC (har förr kallat Zaire). Den Ebola epidemin 2013-2016 i västra Afrika--det största utbrott hitintills--sickened mer än 28.000 folk och orsakade mer än 11.000 dödar. Ett pågående utbrott i den östliga Kivu regionen av DRC är redan understödja - som är störst på rekord, enligt den vård- organisationen för världen.

Inga medicinska motåtgärder för den Ebola viruset har varit godkända vid U.S.-maten och förgiftar administrationen. Ett experimentellt vaccin och flera experimentell terapi--däribland tre som baseras på mAbs--är utstuderat i sätta in. Illviljan allt deras löfte, uppsätta som mål endast en singelEbola virus (Zaire) och är ineffektiv mot de andra tvåna.

”Är framkallning av en singelbehandling, som kunde potentiellt användas för tålmodig som lider från alla olika typer av Ebola virus, en jättelik befordran i sätta in,” kommenterade John M. Färga, Ph.D. av institutet för U.S.-armémedicinsk forskning av smittsamma sjukdomar (USAMRIID), en av författarna.

Citera att växa bevisa av värdera av monoclonal antikroppar för behandling även av de mest virulent infektionerna, tillfogad färg, ”har denna upptäckt implikationer inte endast för behandlingen av Sudan och Bundibugyo virus, men för nyligen att dyka upp Ebola virus som väl.”,

De två mAbsna att sminket MBP134 upptäcktes av det samma forskninglaget i blod av en människaöverlevande av utbrott 2013-2016 i västra Afrika och visades föregående för att uppsätta som mål nyckel- platser av sårbarhet som delades av Ebola virus.

I den första studien ledde ett lag vid Kartik Chandran, Ph.D., av Albertet Einstein som högskolan av medicinen (Einstein) iscensatte en av mAbsna för att förbättra dess aktivitet mot den Sudan viruset. De visade, att denna förhöjda mAb kunde fungera speciellt väl med understödja naturligt - uppstående mAb till kvarterinfektion vid alla tre virusen och att skydda försökskaninar mot både den Ebola viruset och den Sudan viruset. Extra ändring av båda mAbs som exploaterar driva av immuna celler ”för den naturliga mördare”, förhöjde bred skyddande effektivitet för MBP134 i även mer ytterligare försökskaninar.

I understödjastudien ledde ett lag vid Dr. Zachary A. Bornholdt, Ph.D., av Mapp Biopharmaceutical Inc. (MappBio) utvärderade coctailen MBP134 i stort djur modellerar den imiterade Ebola virussjukdom hos människor nära. De grundar att en låg dos för singel av MBP134 kunde skydda apor mot alla tre Ebola virusen som var tillhörande med människasjukdomen, även om behandling börjades, 4-7 dagar efter djuren smittades.

Källa: https://www.usamriid.army.mil/

Advertisement