Sexuellt övergrepp och trakassera släkta till att röka att äta för beroende och för supfest

Folket, som led någonsin pennalism, eller sexuellt övergrepp har en lägre livskvalitet som är liknande till de som bor med kroniskt, villkorar den lika hjärtsjukdomen, sockersjuka, fördjupning eller sträng ångest, en ny studie från universitetar av Adelaide har funnit.

De är också långt mer rimlig att visa lika skadliga uppföranden röka att äta för beroende och för supfest.

Studien som publiceras i BMC-allmän hälsa som utforskas omkring 3000 södra australier, som tog del in, vända mot-till-vänder mot intervjuer som använder själv-att märka, ifrågasätter för att mäta åldern av starten och varaktighet av pennalismen och sexuellt ofredande och deras resultat under hem- intervjuer.

De inklusive deltagarna för studien åldras allra, stads-, och lantliga inställningar och socioeconomic jämnar uppehälle i södra Australien.

”I Australien nästan till hälften allra vuxen människa har erfarit pennalism, och 10% har erfarit något bildar av sexuellt övergrepp, och dessa erfar har haft långsiktigt verkställer på skadliga uppföranden, fördjupning och livskvalitet,” något att sägaDr David Gonzalez-Chica från universitetar av Adelaides medicinsk fakultet.

Stund 60-70% av dessa bildar av missbruk uppstod i barndom, eller tonårstid, var de tillhörande med värre resultat som var mer sistnämnd i liv.

”Förbands förminskade sexuellt övergrepp och pennalismen till lika skadliga uppföranden röka att äta för beroende och för supfest, lyckodrogbruk och livskvalitet,” något att säga för Dr Gonzalez-Chica.

”Var de, som led pennalism och sexuellt övergrepp, tre tider mer rimlig att vara supfesteaters än folk, som hade aldrig erfarit dessa, bildar av missbruk.

”Var lyckodrogbruk upp till fyra tider mer rimlig, och att röka beroende var två gånger som frekventerar.”,

Om någon hade två eller mer motsatt resultat (som röker beroende, att äta för supfest, lyckodrogbruk och en lägre livskvalitet) probabilityen hade de lidit pennalism, och/eller sexuellt övergrepp spännde mellan 60-85%.

”Är samtal om en erfara av pennalismen eller sexuellt övergrepp i envända mot intervju mycket invecklat på grund av den känsliga naturen av dessa ifrågasätter,” något att säga för Dr Gonzalez-Chica.

”Visade studien att den är görlig att använda den sådan sorten av kort stavelse men brunn-strukturerat ifrågasätter i stället för långa frågeformulär för att undersöka dessa utfärdar.

Detta är bestämt relevant för medicinska tidsbeställningar var där begränsas tid för undersökning av så många olika resultat.

”Om en manipulera finner en tålmodig med lika skadliga uppföranden för multipeln - röka att äta för beroende och för supfest - som är deprimerad och har en lägre livskvalitet, bör de betrakta undersökning huruvida dessa tålmodig var offer av pennalismen och/eller sexuellt övergrepp, som enligt våra resultat som den är mycket rimlig dem, led från dessa bildar av missbruk.

”Det är viktigt bildar att identifiera överlevandear av båda av missbruk att ge service och förminska strängare mentala och läkarundersökningföljder, liksom självmord.”,

Källa: https://www.adelaide.edu.au/news/news104322.html