Newsom avviker skarpt från Washington med sjukvårdbudgeten

Gov. Gavin Newsom på torsdag avtäckte hans första delstatsbudget, en som leder Kalifornien besegrar en mycket olik sjukvårdbana, än den en Washington har falskt.

Den progressiva ritningen omfamnar ett statligt sjukförsäkringmandat, gnällade-upp försäkringsubventioner, en täckning för undocumented invandrare och ett halvår av betald föräldraledighetar - som inte är oväntade från en demokrat, som delta i en kampanj på utvidgande sjukvård och kritiserade, agerar presidenten Donald Trump och kongress- republikaner för att erodera den som man har råd med omsorgen.

Den nya regulatorn förklarade hans $209 miljard delstatsbudgetförslag, som sjukvården redogör av för nästan 30 procent, ”en reflexion av vårt värderar.”,

Newsoms 2019-20budgeten planerar är precis startpunkten. Han måste förhandla med lagstiftande församling på en finalbudget vid Juni 15 - så några av dessa förslag är bestämda att ändra eller avlägsnas.

”Är dessa första-i--nationen som är ny kliver för att ge ny hjälp för att folk ska ha råd med tar fram, och täckning,”, sade Anthony Wright, verkställande direktör av vård- tar fram Kalifornien. ”Som är ett bra ting.”,

Lee Ohanian, en hög kamrat på den konservativa dammsugareinstitutionen och en nationalekonomiprofessor på universitetar av Kalifornien-Los Angeles som kontras, att Kalifornien skulle behov att klippa, kostar, om det önskar lönen för Newsoms insatser.

”Har Newsom ett långt att lista av mycket dyr saker som han skulle något liknande för att göra,”, sade Ohanian. ”Går han att måste att ta pengar från någonting annat.”,

Fördriva den demokratiska lagstiftande församling är allmänt understött av utvidgande sjukvårdtäckning, finns det både politiska och finansiella hinder till de svepande förslagen som Newsom har lagt ut.

Regulatorn planerar för att skapa subventioner för medelklass- kalifornirar, till exempel på lagstiftarear relies godkännande av ett finansiellt straff på det uninsured, som var en impopulär bestämmelse i den som man har råd med omsorgen agerar. Newsom beräknade straff skulle lönelyften ungefärligt $500 miljoner om året.

De skulle beräknade subventionerna är blygsamma. För en individ, som tjänar mellan 250, och 400 procent av det federala armodet jämna - eller mellan omkring $30.350 och $48.560 - det subventioner skulle genomsnittet omkring $10 en månad, sade Newsom den kabinett sekreteraren Ana Matosantos. Kreditera under den som man har råd med omsorgen agerar, många fortfarande kan inte ha råd med deras försäkring, även om dessa kalifornirar kvalificerar sig redan för en federal skatt.

För individer, som gör mellan 400, och 600 procent av det federala armodet jämna - eller mellan omkring $48.560 och $72.840 - och därför inte kvalificera sig för federal skatt krediterar, kommer det skulle statsbidraget till omkring $70 per månad i genomsnitt, beroende av läge och högvärdigt kostar, sade Matosantos.

”Ska det är bestämt en hjälp till något folk,”, men gör inte ett lott för att tilltala total- affordability, sade Larry Levitt, en vice verkställande direktör på det Kaiser familjfundamentet. (Kaiser vård- nyheterna, som producerar Kalifornien Healthline, är ett editorially oberoende program av fundamentet.),

Kongressen avlägsnade federal skattstraff för uninsured folk som var effektivt detta år, som delen av dess räkning för skatt 2017. I svaret som är nytt - jerseyen, Vermont och District of Columbia har passerat deras egna mandat i sunda enrollees för en försöksuppehälle från att dumpa täckning. Ett tredje statligt, Massachusetts, hade redan ett statligt mandat.

Newsom argumenterade under hans budget- förhandsmöte som, i motsats till federal skattstraff, det Kalifornien straff skulle för att inte vara ansett en skatt och ett skulle endast behov per enkel majoritet för att segra lagstiftnings- godkännande.

”Behöver Kalifornien inte att gå i riktningen av vila av landet,”, sade han.

Huruvida omfamnar ska lagstiftarear straff är oklara, även om demokrater har supermajorities i båda hus. Kalifornien väljare återkallade i fjol en demokratisk statlig senator som röstade för en bensinskattförhöjning.

Kunde den vård- kommittéstolen Jim för enheten som trä bekräftade rösta, vara ”svår.”,  Den Healdsburg demokraten, som bär en räkning för att skapa statlig-baserade subventioner, sade att han är hoppfull hans ska kollegor betraktar alla regulators sjukvårdförslag, som ettfriläge paketerar.

Till exempel beställer det utöva att Newsom undertecknade tidigare denna vecka som riktar statlig myndighet för att fungera tillsammans för att förhandla receptdrogen prissätter kunde räddningen de statliga hundramiljontals dollarna, sade Trä. De besparingar, tillsammans med intäkten från sjukförsäkringstraff, kunde hjälpa att betala för subventioner, eller för täckning under Medi-Cal för obehöriga invandras unga vuxen människa, sade han.

”Honom sort av en tredimensionell schacklek som är höger nu i pröva att sätta all dessa saker tillsammans,”, sade Trä.

Lagstiftarear ansedd fördjupande full Medi-Cal gynnar i fjol till både unga vuxen människa och pensionärer som är i landet olagligt. Men förslagen tappades under budget- förhandlingar, i del därför att tidigare Gov. Jerry Bryna balked på kosta.

Medi-Cal är Kaliforniens version av det federala Medicaid programet.

Newsoms budget inkluderar $260 miljoner för att betala för Medi-Cal för undocumented invandras vuxen människaåldrar 19 till 25. Kalifornien täcker redan all ålder 19 för ungar upp till, utan hänsyn till deras invandringstatus. Newsom beskrev utvidgningen som det rätta för att göra från både en moralisk och finansiell ståndpunkt.

U.S. Sen. Fakturera Cassidy (R-La.) på tisdag meddelade att han skulle introducerar lagstiftning i kongress som förbjuder Kalifornien från att använda federala dollar för att ge Medi-Cal till undocumented invandrare. Emellertid Newsoms betalar budgeten skulle statliga dollar för bruk som betalar för utvidgningen, precis som statliga fonder, för undocumented barns täckning. Cassidys talesman gick inte en sökande kommentar för e-post tillbaka.

Bland desläkta förslagen, att stilla behöv vetting, är Newsoms planerar för att utvidga tillståndets det betalade föräldraledighetprogramet från sex veckor till halvåret.

Details var knapp, och regulatorn sade att en specialgrupp studerar hur man betalar för den - huruvida till och med ökande skatter på arbetsgivare eller använder allmänna fonddollar. Det för kunde vara klibba pekar bland lagstiftarear.

”Mig förmiddag en stor förespråkare av föräldrar som spenderar tid med nyfödda barn,”, sade assemblymanen Jay Obernolte, rangrepublikanen på enhetsbudgetkommittén. ”Emellertid, I-förmiddag som motsätts absolut till att tvinga arbetsgivare för att göra det.”,

Newsoms budget inkluderar också flera andra vård--släkta insatser, däribland:

  • $25 miljoner som förbättrar upptäckten och behandlingen av tidig sortpsykos, som inkluderar tecken liksom hallucinations och disorganized tankar och uppföranden.
  • $10 miljoner som ger rengöring, bevattnar, däribland buteljerat, eller hauled bevattna, till gemenskaper under nödlägen.
  • $100 miljoner för program som koordinerat vård- och socialtjänstar och hjälper att ge att inhysa för folk med mentalsjukdom.
  • $60 miljoner till utvecklings- rastreringar för förhöjning för barn på 9, 18 och 30 myndiga månader.
  • $342,3 miljon till nya snitt för återställandet i det understöda I-Hemmet servar programet, som ger i-hem omsorg och trans. till låg-inkomst äldre folk eller de med handikapp.

Denna berättelse producerades av Kaiser vård- nyheterna, som publicerar Kalifornien Healthline, ett tjänste- av det Kalifornien sjukvårdfundamentet.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement