Nytt klassificera av sömntablettsyltkapacitet att vakna som svar på fara signalerar

I ett försök av ett av de huvudsakliga klassificera av receptsömntabletter, halva deltagarna sovade till och med ett avfyralarm så högt som någon som dammsuger bredvid deras säng. Men signalerar nyare alternativa sylter kapaciteten att vakna som svar på fara, enligt en ny forskning.

Publicerade denna vecka i gränser i beteende- Neuroscience, visade studien att möss som ges den experimentella hypnotiska drogen DORA-22 vaknar så snabbt när de så snabbt hotas som drog-fria sleepers - och därefter tillbaka sovande för nedgång som en givna standarda sömntabletter, när hot är borta.

Vanligt dämpar sömntabletter din vakna sova hjärnas ”inkräktare”,

Även under sömn bearbetar hjärnan fortlöpande sensorisk information som vaknar oss, om den avkänner ett hot. Men som ordineras bredast, klassificerar av sömntabletter, bekant som benzodiazepines, gör oss mindre troligen för att väcka som svar på sensoriskt matar in.

”Stimulerar dämpar Benzodiazepines den utbredda hjärnreceptoren GABA-A, som gör oss sömniga, men också av-uppsätta som mål hjärnområden - däribland ”förklarar grindvaktaren”, som avgör vilket sensoriskt matar in för att bearbeta,” den höga författareprofessorn Tomoyuki Kuwaki för studien av den Kagoshima universitetar, Japan.

Över det sist årtiondet har forskare framkallat ett nytt klassificerar av hypnotiska droger som kallas dubbelorexinreceptorantagonists (DORAs). DORAs uppsätta som mål selektivare hjärnans de sömn-/vakbanorna, som ger dem säkerhetsfördelar över benzodiazepines. Dessa inkluderar ett förminskande ”bakrus verkställer”, med mindre rimliga DORAs för att påverka körningskapacitet dagen efter bruk.

Kuwaki och kollegor antog, att selectivityen av DORAs kunde göra dem ett säkrare alternativ under sömn som väl - genom att låta hjärnans det sensoriska grindvaktarestaget som var vaksamt till hot.

DORA-22 låter möss vakna till ett hot, men stilla hjälp dem sömn

Gruppen testade deras teori i möss.

Mössna doserades och testades efter mörker, när de är normalt mest aktiv. En grupp var administrerad DORA-22, another en benzodiazepine som kallades triazolam - och en tredje grupp gavs placebo som en kontrollera.

”Hade DORA-22 och triazolam liknande främja för sömn verkställer och att fördjupa varaktigheten av djup sömn vid 30-40% som jämförs till placebo,”, rapporter Kuwaki.

En till fyra timmar, når du har doserat, framlades desova mössna med en hota stimulus: lukten av en räv, ett skrikigt stojar något liknande en förföljavissling eller att darra av deras bur. Den skälvande frekvensen planlades för att matcha det av ett jordskalv - ett allvarligt hot i Kuwakis inföding Japan och många andra delar av uttrycka.

”Som förväntat, försenades upphetsningen som svar på dessa hota stimuli markant i triazolambehandlingen, men inte i behandlingen som DORA-22 jämfördes till placebo.

Även mer lova, verkställer sömn-främja av DORA-22 återstod efter det ohyfsade uppvaknandet.

”Även om DORA--22-treatedmössna vaknades snabbt av ett hot, avverkar de därpå tillbaka sovande så snabbt som med triazolam, och markant snabbare än med placebo.”,

Att hjälpa att visa, att fördröjningen, i att vakna till ett hot under triazolambehandling var rakt specifikt till hämning av sensoriskt utfärda utegångsförbud för i hjärnan, testade forskarna också de sova mössna med ensensorisk stimulus.

”Vaknade de tre grupperna lika snabbt, då vi förminskade plötsligt beloppet av syre i deras bur. Detta föreslår att fördröjningen, i att väcka till att hota stimuli som orsakades av triazolam inte orsakades av en allmän hämning av att vakna system i hjärnan.”,

Humanstudier är nödvändiga att bekräfta DORA-säkerhet och effektivitet

Ha den samma rekvisitan, när du används hos människor, ”även om det återstår att vara sedda huruvida DORAs, ger vår studie viktig och lova inblick in i säkerheten av dessa hypnotics.”,

Efter 2014 har en annan surovexant DORA som kallas, nått reglerande godkännande i Japan, USA och Australien. Så långt, kostar kicken, och begränsat kliniskt testa av surovexant har begränsat dess bruk, amid bekymmer som doserar kick nog markant för att förbättra sömn som är bly- till drowsiness efter dagen. Nya DORAs för närvarande i utveckling kunde betaget detta bakrus verkställa, om de göras klar snabbare från förkroppsliga än suvorexant, så att deras verkställer är mindre rimligt att vara det okändaläggdags. Den din uppehället synar skalat.

Källa: http://www.frontiersin.org/

Advertisement