Apahjärnbildläsningar avslöjer ny information om visuellt hjälpmedelcortexen

Apahjärnbildläsningar har avslöjt ny information om delen av hjärnan som bearbetar information om visuellt hjälpmedel. Rönet framlades för en tid sedan i PNAS av neurophysiologists Qi Qhu (KU Leuven) och Wim Vanduffel (medicinsk fakultet för KU Leuven/Harvard).

När hjärnan mottar, signalerar visuellt hjälpmedel från vårt synar, det bearbetar dem i ett strängt hierarkiskt långt. Specifika delar av visuellt hjälpmedel sätter in projekteras på specifika delar av cortexen till och med näthinnan. Pekar som är nära i visuellt hjälpmedel sätter in tillsammans bearbetas också av neighboring neurons i visuellt hjälpmedelcortexen. Denna strategi ser till att en mycket exakt framställning av visuellt hjälpmedel sätter in i cortexen. Denna sort av framställningen upprepas också multipeltider inom det hierarkiska visuellt hjälpmedelsystemet.

Kartlägga visuellt hjälpmedelcortexen

Först gör våra hjärnceller formligen kartlägger av vad vi ser, kallat ”retinotopic kartlägger”. Dessa kartlägger deformeras litet, gillar precis en värld kartlägger är aldrig en göra perfektframställning av ett jordklot. Vår centralvision, till exempel, bearbetas i mycket mer stor specificerar, än vår kringutrustningvision, en skillnad, som kartlägger, reflekterar. Regioner på lägre hierarkiskt jämnar information om matning från det retinotopic kartlägger jämnar higher och omvänt och att låta oss slutligen veta vad vi ser.

Så att förstå vision är det extremt viktigt att identifiera, och exakt att lokalisera alla dessa retinotopic kartlägger inom vår visuellt hjälpmedelcortex.

Liknande till apor för gammal värld?

Föregående kartlägger vår kunskap på det retinotopic baserades på forskning med djur, liksom primat, förklarar professorn Wim Vanduffel från KU Leuven och den Harvard medicinsk fakultet.

”Observerade forskare djupsinniga skillnader mellan apor från den gammala världen - mestadels från Afrika och Asien - och den nya världen, Americasna. Dessutom påstår läroböcker, att vår tidig sortvisuellt hjälpmedelcortex består av närgränsande parallella musikband, precis något liknande i rhesusapa härmar. Därför tror forskare att människavisuellt hjälpmedelcortexen är mer liknande till det av apor för den gammala världen.”,

Mer specificerade hjärnbildläsningar

Emellertid har nya teknologier tillåtet oss som finjusterar detta, beskådar, Vanduffel fortsätter.

”I vår studie, använde vi en fMRIbildläsare (funktionell magnetisk resonans som avbildar - eden.). Med dessa bildläsningar kan vi mäta aktiviteten i hjärnregioner som aktiveras under specifika uppgifter: till exempel stimuleras en apa som stirrar på en avskärmastund endast som, en liten del av visuellt hjälpmedel sätter in. Teknologin har varit omkring på länge, men vi förbättrade betydligt den rumsliga upplösningen, besegrar till omkring 0,5 en mm. Denna tillåtna förbättring oss som avläser den hela visuellt hjälpmedelcortexen av individen, härmar i det mest stor specificerar, som var omöjlig med äldre fMRI och electrophysiological metoder.”,

Bättre kartlägger av visuellt hjälpmedelcortexen

Studien visade att områdena på det lägst jämnar av visuellt hjälpmedelcortexen av apor för den gammala världen inte är ordnade i närgränsande parallella musikband.

Vanduffel: ”I stället, visar dessa områden en mer komplex topographic organisation. Förvånansvärt nog, emellertid, är denna organisation liknande till den som observeras föregående i apor från den nya världen. Med andra ord precis, som geografiskt, kartlägger blivet exaktare med tiden, oss måste att justera vår kunskap på den topographic organisationen av visuellt hjälpmedelcortexen.”,

”Förbättrade kartlägger dessa ska låter oss navigera hjärnan mer exakt. Det är möjligheten att visuellt hjälpmedelcortexen av människor organiseras på motsvarande sätt, men denna kräver mer ytterligare forskning med starkare och bättre MRI-bildläsare.”,

Källa: https://nieuws.kuleuven.be/en/content/2019/fine-tune-our-maps-of-the-visual-cortex

Advertisement