Jäsning av flaxseedfibrer i guten ändrar microbiota för att förbättra vård-, förminskar fetma

Flaxseeden bakterier och fettsyror kompletterar för förhöjning 'bra i musstudie

Forska i möss föreslår att jäsning av flaxseedfibrer i guten ändrar microbiotaen för att förbättra metabolic vård- och för att skydda mot banta-framkallad fetma. Studien som publiceras framåt av tryck i amerikanen, förar journal över av Physiology--Endocrinology och ämnesomsättning, valdes som en APSselect artikel för Februari.

Organismerna, som bor i leken för digestivkexområdet (gutmicrobiota) som, en roll, i reglering, väger, och förkroppsliga bearbetar långt socker (glukostolerans). Sammanbrottet av dietary fiber i guten--en processaa kallad jäsning--kan gynnsamma ändringar för jordbruksprodukter i digestivkexsystemet, liksom en förhöjning i välgörande fettsyror, som kan förminska produktionen av det feta silkespappret i förkroppsliga, och att förbättra immunt fungera. Flaxseeden är enrik växt som har visats för att förbättra cholesterol jämnar och inflammation i kolonet. Emellertid, finns det lite forskning på fermentabilityen av flaxseeden och hur flaxseedfiberaffekter gut microbiota.

Bantar utstuderade möss för forskare som tilldelas till olika fyra:

  • ett standart bantar, att innehållet 4,6 procent soy-baserad fiber (”kontrollera”);
  • ettfett bantar, att innehållet ingen fiber (”kick-fett”);
  • ettfett bantar det innehöll 10 procent svårsmält cellulosafiber (”cellulosa”); och
  • ettfett bantar det innehöll 10 procent flaxseedfiber (”flaxseed”).

Forskninglaget mätte beloppet av syre som mössna använde, producerad koldioxid, mat och bevattnar konsumerat, och energi förbrukat. Glukostolerans mättes också nära avsluta av försök. På avsluta av 12 veckor undersökte forskarna de cecal djuren tillfredsställer--bakterier och andra biologiska material i påsen som bildar början av den stora inälvan (cecum).

Denfett gruppen hade mer få bakterier som var tillhörande med förbättrat metabolic vård-, lägre jämnar av välgörande fettsyror och mer av en bakterie som anknytas till fetma, när du jämförs till annan grupper. Bakterier jämnar i både cellulosan, och flaxseedgrupper som gås tillbaka till mer sund, jämnar, när jämfört till denfett gruppen. Flaxseedgruppen var mer fysisk aktivet och hade mindre att väga affärsvinst, än det annat kick-fettet bantar grupper. Mössna, som mottog flaxseedtillägg också, hade bättre glukos att kontrollera och jämnar av välgörande fettsyror som var jämförbara till det sunt kontrollerar gruppen. När att undersöka det cecal tillfredsställer, bevisar det fann forskninglaget att fibrerna för bakteriegåvajäsning från det tjockt, limma-något liknande lagrar av flaxseeden beskjuter. Bakterierna som utför fettsyror för jordbruksprodukter för jäsning därefter mer välgörande.

”Föreslår våra data att affekter för flaxseedfibersupplementation varar värd ämnesomsättning vid ökande energiförbrukning och förminskande fetma såväl som genom att förbättra glukostolerans. Framtida forskning bör riktas för att förstå släktingbidrag av de olika microbesna, och att skissa konturernaa av bakomliggande mekanism för, hur flaxseedfiberaffekten varar värd ämnesomsättning,” skrev forskarna.

Källa: http://www.the-aps.org/

Advertisement