Gör elektroniska cigaretter olagligt drogbruk lättare?

insights from industryDr. Michelle PeaceForensic ScientistVirginia Commonwealth University

I denna intervju ger Dr. Michelle Fred, en förbunden professor på VCU, en överblick av henne forskning in i bruket av e-cigaretter för inandningen av olagliga droger och farorna som denna poserar till vård- och samhälle i sin helhet, förat av Alina Shrourou, BSc.

Är vad resonerar att vikter annan än nikotin kan finnas i e-cigaretter?

Denna är en ifrågasätta som den många experter skulle något liknande som ska vetas, sedan svaret som antagligen skulle, tilltalar viktböjelse över hela världen. Förgiftar annat, än nikotin finnas i elektroniska cigaretter, som de ger en store bearbetar för inhalation av droger. Inandning ger en fastastart av verkställer egentligen. Lungsilkespappret är i kontakt med blodkärl, och, så de inhalerade drogerna kan överföra in i blod lätt, beroende av drogen.

Person som röker e-cigaretten med dunsten i luftajoseluisserranoariza | Shutterstock

Elektroniska cigaretter kan inte vara effektiva för alla droger nödvändigtvis, men de ger en store långt för att folk ska ta olagliga vikter som använder publicly en bearbeta, som är socialt godtagbar, som motsatt till offentligt bearbetar något liknande som en spricka leda i rör eller visaren. Så kan elektroniska cigaretter är ansedda ett säkrare, mindre offensiv apparat; jämfört till något, som skulle, var vanligt van vid administrerar olagliga droger. Den är för denna resonerar att vi funderarevikter annan än nikotin finnas i elektroniska cigaretter.

Även om många non-användare inte kan gilla vaping allmänt att tala, på grund av molnen och lukten, kunde de djupt besväras för att veta att ett ærosolmoln kan ha en olaglig vikt i en allmänhet att förlägga.

Vilken styrka som dessa andra kemikalieer är och därför, är det farligt?

En spänna av andra vikter har avkänts i E-flytande. Dessa inkluderar stimulanser gillar methamphetamine och cathinones och cannabis-baserade droger, liksom THC eller CBD. Disturbingly, har en samling av syntetmaterialcannabinoids också funnits i E-flytande.

Även om en vikt inte kan nödvändigtvis beskådas, som farligt, därför att den sväljas typisk, kan vaping den vara, farlig som dosen som är passande för vaping, inte har varit etablerad. Dessutom kan THC eller CBD tas för terapeutiskt ämnar, yet den riktiga doseringen som krävs för att elicit, smärtar lättnad, eller annan verkställer är inte bekant. Det finns inte några kliniska studier att visa, att hur mycket av en drog som en person bör vaping för terapeutiskt, ämnar genom att använda vad vi vet som en elektronisk cigarett. Några E-flytande fordrar för att vara 75% eller 80% THC, men den är inte bekant, hur mycket av dessa koncentrerade E-flytande måste vapeds för att få önskad verkställer.

Annat förgiftar, liksom en syntetmaterialcannabinoid, eller en cathinone, en ny psychoactive vikt, är farliga droger. Det finns bevisar från runt om världen, att dessa vikter inte skapar precis en konstig försämring eller hallucination, dem överför folk till sjukhuset och orsakar även dödar. Nu sätter folket dessa vikter in i elektroniska cigaretter, problemen blandas. Dessa farliga droger kan nu tas lättare och potentiellt i allmänhet.

Hur kan vi avlägsna detta problem, och vad är utmaningarna oss att vända mot för att göra så?

Detta är mång--fasetterat, och svårt ifrågasätta för att svara. Det kräver att få till hjärtan av böjelse, och tilltala grund utfärdar, liksom utbildning som är samhällsekonomisk utfärdar, mental hälsaservice och terapi och, markant, igenkännande att böjelse är en sjukdom.

Från ett rättsmedicinskt vetenskapsperspektiv underhåller en nyckel- utmaning aktuell intelligens. Nya psychoactive vikter tillverkas, utdelat och tas hela tiden. Ingripa och avskräcka detta kräver ett proactive att närma sig i utredningar, som kan vara, svåra som utredningar och labb-baserad rättsmedicinsk vetenskap är, typisk mestadels reactive.

Till exempel göras IDet av en drog, efter en person har dött från en överdos, som informerar därefter utredare av vad är på gatan. Bra intelligens kan potentiellt hjälpa en gemenskap att ingripa för att få en drog av gatan, för någon får men, därmed danande det proactive försöket.

Dessutom finns det multipelutmaningar som är tillhörande med analysering av nya vikter: vilka labb har kapaciteterna som gör den; finns det standart hänvisar till material av nya psychoactive vikter; är instrumentationen känslig nog som avkänner den?

Problemet är, därför försvårat, och därför går lösningarna att vara även mer försvårad och också dyrt. Att avlägsna problemet är thus antagligen osannolikt, men oss syftet att vara kompetent att bekämpa och/eller klara av det effektivare.

Fotoet av tar prov för att testasvetenskapsfoto | Shutterstock

Hur bestämmer partiklarna i encig ærosol var partiklarna sättas in i lungen? Är vad verkställa av stort vs lilla partiklar?

När en ærosol frambrings, göras det moln upp av liten droppe av olikt storleksanpassar. Rutten till och med flygbolagen från munnen till lungsna är inte en raksträcka fodrar. Det finns ungefärligt en 90 grad vänd från din mun till din luftstrupe, och därefter har flygbolagen av den bronkiala treen i lungsna raddor metar.

Större partiklar är mindre kompetent att förhandla dessa vänd. Den är lik rida en cykel; när du cyklar fasta, besegra vägen, därför att du är ett stort samlas, kan är du inte göra en vänd mycket lätt och rimlig att slå curben. Samma applicerar till liten droppe av ærosolmolnet.

Liten droppe storleksanpassar större, mindre rimlig är den, att den ska liten droppe gör dess långt från munnen till halsen och därefter till och med alla av buktar i lungen och ska avslutar troligen upp att sätta in i munnen, eller den bronkiala halsen eller huvudsakliga centralen åker lastbil av lungsna.

Mindre liten droppe rundar buktar lättare och är kompetent att ne till avslutar av den bronkiala treen och skriver in alveolarsäckarna. Blodkärl kör nästan alveolarsäckarna, och därför, kan en drog i en liten liten droppe tränga igenom in i blod från alveolarsäcken.

Huruvida är verkställa av stora kontra lilla partiklar bra, eller dåligan beror thus på vad är pröva att uppnås. När skapa en ærosol för att leverera en drog för astma, finns det en gynna av lilla partiklar, så de uppnår mer stor effektivitet. Emellertid från ett vård- perspektiv, skulle större liten droppe är bättre, om de bär en olaglig farlig vikt, som den är därefter mindre rimlig att tränga igenom lungsna.

Från perspektiv av elektroniska cigaretter finns det forskning som utvärderar få effekt av bäraren som typisk smink ien stora partier av E-flytanden, liksom propyleneglykol och grönsakglycerin.

Det finns stillbilden någon debatt angående naturen av dessa två kemikalieer, och huruvida störer de med cell- aktivitet och immunt svar i lungen. Forskningen som undersöker sådan toxicitet, är stilla förhållandevis nytt, så den är för snart att vara kompetent att dra robustt avslutningar - men bevisa pekar i riktningen att vaping har vård- följder för viktig negation.

Please ger en överblick av din forskning som du ska diskuterar i ditt samtal på Pittcon 2019 som betitlades: ”Effektiviteten av elektroniska cigaretter - allmän hälsautmaningen blev ett brottsligt rättvisaproblem”,

Vår forskning för många år har fokuserat på bruket av elektroniska cigaretter för ”olagligt” ämnar; det vaping droger annan än nikotin. Dessa vikter kan eller kan inte vara lagliga, utan kan bestämt orsaka försämring.

Elektroniska cigaretter är stilla förhållandevis en ny teknik och, så folket förstår inte fullständigt dem. Till exempel kan några funderare ”, om vi förhöjning spänningen på den elektroniska cigaretten, mer drog går att få in i molnet.”, Våra studier visar att detta inte är egentligen fallet. Det finns någon förhöjning i beloppet av drog i molnet som uppnås av ökande spänningen, men den är inte praktiskt viktig.

Detta lyftte ifrågasätta av folk tänkte huruvida detta, därför att de klädde med filt en större kick, då de ökade spänningen. Om drogdoseringen inte är praktiskt viktig, då ökande ändrar spänningen partikeln storleksanpassar, så att mer liten droppe sätter in i den djupa lungen?

Vi framkallade en modellera för att undersöka denna användande nikotin och utvärderade därefter två andra droger, methamphetamine och methadone, mot modellera. Dessa droger valdes, därför att de är från olikt klassificerar av droger och är mycket olika chemically. Vi bedömde systematiskt utvecklingen av partikeln storleksanpassar som en fungera av dencig spänning, motstånd och SIDAN: Vg-förhållanden och drog.

Vi upptäckte att partikeln storleksanpassar fördelning var nätt mycket samma för methamphetamine och methadone och nikotin. Detta hjälpmedel som methamphetamine och methadone går att ne inre av lungen precis så effektivt som nikotin. Det är vad jag ska diskuterar i mitt samtal på Pittcon 2019.

Vilka analytiska tekniker använde du i din forskning och hur det l5At dig identifiera kemikaliegåvan i ærosolerna som producerades av elektroniska cigaretter?

Det finns ett nummer av olika tekniker som vi använder. Dessa inkluderar gasar chromatography-samlas spectrometry, och vätskechromatography med tandemcykeln samlas spectrometry. Vi har också en riktaanalys i real-time, samlas Time-av-flyg spectrometeren, och en apparat, som låter oss mäta partikeln, storleksanpassar.

Hur hoppas du, att ditt rön och att dela ditt meddelande på Pittcon ska, får effekt långt den e-cigarett flytandena ändras?

Vårt arbete har informerat öva av brotts- platsutredningar och kontrollerade viktanalytiker för att veta vad till mot efterkrav och hur man analyserar e-cigaretten bevisa från brotts- platser. Det har också stöttat deras vittnesbörd såväl som det av rättsmedicinska toxicologists och medicinska granskare. Jag funderare ett mål av vår forskning ska ultimately få effekt politik. Således är vi förkämpar för allmänhetens säkerhet och allmän hälsa.

Jag talar mer som, härom, och, jag ser mer få effekt av elektroniska cigaretter i gemenskaper, mer I-känselförnimmelsen ett djupt ansvar att se till att beslut som göras på politiken och lagstiftnings-, jämnar baseras på bevisar. Som en forskare är informerar övar det mitt ansvar att föra rigorösa relevant studier, som går att stötta gemenskaphandling, och politik och.

Jag funderare det är farlig för att oss ska utbilda eller för att framkalla politik utan att ha en vetenskaplig överenskommelse eller, frankly, i att inte fråga forskare - betvingamateriaexperterna - att vara på bordlägga för de konversationer.

Som ett resultat av vad jag har funnit scientifically i min forskning, I-förmiddag som är kompetent att konsultera med många gemenskaper om få effekt av elektroniska cigaretter.

Den kan vara med skolsystem om vilken politik de behöver försök att curb barn som vaping, med böjelsespecialister om naturen av elektroniska cigaretter och drogmissbruk, med personaler för barnvälfärd om vilka ungar kunde potentiellt vara utsatt till, eller med understödjes skyddstillsynparoleförsök.

Alla dessa gemenskaper behöver mer information, och mitt forskninglag frambringar att information första-räcker.

Var kan avläsare finna mer information?

VCU-avdelning av rättsmedicinsk vetenskap

Om Dr. Michelle Fred

Headshot för Dr. Michelle FredDr. Fred mottog henne B.A. i kemi från den Wittenberg universitetar, ett ledar- av rättsmedicinsk vetenskap från den George Washington universitetar och henne Ph.D. från den medicinska högskolan av Virginia på den Virginia Commonwealthuniversitetar (VCU).  Fokusera av henne doktors- arbete var till den entomological studien bevisar som en alternativ matris för toxicological analyser.    

Dr. Fred är för närvarande en förbunden professor för avdelningen av rättsmedicinsk vetenskap på (FEPAC-ackrediterad) VCU.  Hon är en av den grunda fakulteten för avdelningen och har tjänat som som den förbundna stolen för mer än 4 år.

Dr. Fred har tjänat som som en chef i en privat SAMHSA-ackrediterad rättsmedicinsk drog som testar laboratoriumet och, har fungerat som en forskare för Procter & Gamble, var hon rymmer 3 patent.

Dr. Fred är för närvarande PIEN för ett NIJ-lån som studerar effektiviteten av elektroniska cigaretter, som bestämt de gäller till viktbruk och missbruk.  Hon projekterar strömmen är en klinisk studie att utvärdera få effekt av vaping på vägrenförsämringsutvärderingar för misstänkt DUI.

Michelle är för närvarande den omgående förgångna presidenten av samhället av rättsmedicinska Toxicologists (SOFT) och är en medlem av landskampanslutningen av rättsmedicinska Toxicologists, och toxicologyen delar upp av amerikanakademin av rättsmedicinska vetenskaper.

Hon är en medlem av medborgaresäkerhetsråd alkohol, droger och försämrat köra uppdelning och har tjänat som på den vetenskapliga funktionsdugliga gruppen för rättsmedicinsk Toxicology (SWGTOX) för att 4 år ska hjälpa att framkalla normal i öva av rättsmedicinsk toxicology.