Studien förklarar därför kvinnor är mer benägen till Alzheimers sjukdom

Forskare på den Massachusetts allmänt sjukhus har skjulet tänder på därför kvinnor är mer benägen till framkallning av Alzheimers än manar.

Hjärna - alzheimersCarla Francesca Castagno | Shutterstock

En studie av 300 gammalare individer, som genomgick bildläsningar för HUSDJUR (tomography för positronutsläpp), visade att kvinnor är mer rimlig att framkalla de bekant giftliga proteinerna för att starta sjukdomen.

Som anmält i föra journal överJAMA-neurologyen, avslöjde bildläsningarna att manar hade mer få av denorsaka tauen och beta-amyloid insättningarna i deras hjärnor, än kvinnor gjorde.

Dessa proteiner är den närvarande sammanlagt intelligensen, men, när stora belopp av dem som är förenade som bildar tovor eller ruggar, denna kan förstöra neurons och leda till minnesförlust och förvirring som ses i Alzheimers.

Att växa bevisar föreslår att kvinnor kan vara på ökande riskerar av bestämda fysiologiska ändringar som är tillhörande med Alzheimers sjukdom.”,

Dr. Reisa Sperling, leder författare

Studien kunde hjälpa att förklara, därför runt om två-thirds av demens tålmodig är kvinnliga, ett faktum, som har föregående tillskrivats till kvinnor som longer bor, än manar och att ha mer tid att framkalla villkora. Emellertid misstänkte många forskare att annan mekanism kan bidra till genusmellanrummet i Alzheimers prevalence.

Strömstudien såg på tau-insättningar i hjärnorna av tålmodig åldrades specifikt ett genomsnitt av 74 år alla som som var cognitively var sunda.

Kvinnor visade mer tau i en region av hjärnan än manar, som var tillhörande med individer med mer stor belopp av plattainsättningar av denamyloid peptiden, en annan markör av Alzheimers.”,

Dr. Reisa Sperling, leder författare

Forskare tänkte föregående att det inte fanns några viktiga skillnader i hjärnan jämnar av dessa protein ”biomarkers” mellan manar och kvinnor, men potentiella genus-närmare detalj skillnader som är involverade i patologin av sjukdomen är passande ett mer och mer viktigt fokuserar i Alzheimers forskning.

Sperling som något att säga strömrönet stöttar andra studier, i att identifiera som är potentiellt, resonerar för skillnaderna riskerar in för Alzheimers sjukdom mellan manar och kvinnor.

Föregående forskning har visat att kvinnor som göras mottaglig genetiskt till Alzheimers har jämnar higher av tau i deras cerebrospinal vätska, än görade mottaglig manar och strömstudien är första som identifierar ett liknande mönstrar i clinically sunda individer.

Dessa rön lånar service till växa förkroppsligar av litteratur det blottor som biologiskt styrka för könsbestämmer skillnader i Alzheimers sjukdom riskerar.”,

Dr. Reisa Sperling, leder författare

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.

Advertisement