Danande mest av Microdialysis för Neurotransmitteranalys

insights from industryMartin EysbergDirector of Sales and MarketingAntec Scientific

Nyheterna-Läkarundersökningen talar till Martin Eysberg, som diskuterar verkställer av monoamines liksom dopamine på uppförande och neurological sjukdom och ger en inledning till ALEXYS-Neurotransmitteranalysatorn, extremt en avkännare för precisera UHPLC-EC, som är ideal för studien av neurotransmission med tiden.

Hur är microdialysisen som är van vid mer ytterligare vår överenskommelse av neurotransmission?

Microdialysis är en provtagningteknik som är van vid mot efterkrav extracellular vätska från hjärnan. Det är den van vid studien som en spänna av villkorar, inklusive Parkinsons, Alzheimers, böjelse, uppförande i förhållande till skräck, neuroactivity efter förbrukningen av alkohol och så vidare.

En illustration av neurotransmission mellan två nervceller. Anatomiinsider | Shutterstock

I biomedicalforskning bar microdialysisen ofta ut i kombination med vätskechromatography för att ta riktar mätningar av analytes i hjärnan, eller tar prov mot efterkrav i lilla liten medicinflaska.

Detta ställer in kan vara van vid observerar ändringar i koncentrationen av stimulansen för neurotransmitters efter eller en starta. Till exempel kan inre ändringar i neurotransmission och neurotransmitterkoncentration mätas efter administrationen av alkohol till en betvinga.

Varför kombineras microdialysisen ofta med HPLC för monoamineupptäckt?

Microdialysis har blivit ett ovärderligt bearbetar, som ger realtidsinformation av neurotransmitteren jämnar in - vivo. Microdialysis tar prov endera samlas och lagras eller analyseras omgående i en on-line konfiguration genom att använda UHPLC och electrochemical upptäckt (ECD).

Det finns huvudsakliga två resonerar därför det är nödvändigt att kombinera dessa teknologier; känsligheten av tekniken och de lilla tar prov tillgänglig volym. Det är en analytisk utmaning som ger reproducible, och exakta data, som neurotransmitteren jämnar, är ofta nedanföra det nanomolar och ibland även den nedanföra picomolar koncentrationen spänner, så känsligheten är nödvändig. I tillägg på burk mest microdialysissystem endast µL för extrakt 1 tar prov per minimalt, så, om även du tar prov över fem till tio noterar, dig är endast kompetent att erhålla µL 5-10 av tar prov.

Electrochemical avkännare, också som är bekant som avkännare för traceanalys, är därför det tydliga primat för denna typ av analys. Andra avkännare, lik ms eller UV, som kräver större, tar prov volymer, är inte passande för denna specifika applikation.

Är vad de mest stora utmaningarna för forskare, när in de avkänner och analyserar neurotransmitters - vivo?

Neurotransmitteranalys kommer med en koppla ihop av utmaningar; första är den vetenskapliga riktningen. Hur kan forskare få så mycket information, som möjligheten ut ur en liten liten droppe av tar prov?

I - vivo neurobiology begränsas redan by tar prov storleksanpassar, speciellt för forskare som är funktionsdugliga med möss, och, om du önskar att köra kick-frekvens provtagning för att förbättra din tidupplösning, tar prov blivet även mindre (besegra till 1 µL). Framkallning av teknologier, som kan analysera litet, tar prov, utan att kompromissa känslighet, är en mycket stor utmaning.

Den annan svårigheten är att mest av forskarna som är funktionsdugliga i neurology har bildas bakgrunder i biologi. Detta hjälpmedel, att forskare för en radda finner, tar prov den som utmanar för att analysera litet liksom monoamines (e.g dopamine) med kickkänslighet.

Illustration av nervceller i hjärnan - neurotransmittersTatiana Shepeleva | Shutterstock

Hur tilltalar ALEXYS-Neurotransmitteranalysatorn dessa utfärdar?

ALEXYS-analysatorsammanslutningarna driva av UHPLC med känsligheten av electrochemical upptäckt, danande det som göra perfekt bearbetar för upptäckten av neurotransmitters.

Med ALEXYSEN var vårt mål att göra livet av forskare lättare. Vi önskade att tackla bristen av erfar i branschen och gör spring dessa experiment enklare och effektivare. Mäta tar prov är en del, men forskare behöver också en robustt pålitlig metod.

Vi framkallade denna till och med ALEXYSEN och nu övervakar constantly vilken sort av bearbetar är i marknadsföra som förbättrar upplösning, att ta prov injektionen, och att rusa, dyrbar stundminskning tar prov förbrukning.

Slutligen installeras ALEXYS-analysatorn av en av våra forskare, som ska spenderar fem dagar i labbet som ut bär installation och utbildning. När vi lämnar laboratoriumet, även har den ska mest oerfarna neuroscientisten kunskapen som kör deras eget, tar prov för en specifik applikation.

Hur kan ALEXYS-Neurotransmitteranalysatorn vara van vid studiedopamine jämnar i förhållande till beteende- problem (e.g böjelse) och neurological oordningar (e.g. Parkinsons sjukdom)?

Hjärnan är ett dynamiskt organ var koncentrationen av neurotransmitters kan ändra snabbt efter en starta. Den kan, därför, kommet, som ingen överrrakning, som forskare i denna sätter in, önskar till mot efterkrav så mycket data som möjlighet över en mycket kort tidsperiod.

I förflutnan samlade forskare microdialysis för 20 µL tar prov, på kickflöde klassar (2-3 µL/min) och att ge dem som µL 40-60 av ett mycket utspätt tar prov. Detta gjorde det svårt att erhålla tillräcklig tidupplösning (dvs. nog data pekar mot efterkrav i en kort tidsperiod), och utan denna, är du oförmögen att avkänna forväxlingar i neurotransmitterkoncentration.

Det är därför vi framkallade ett system som kunde analysera mycket litet tar prov volymer (e.g. µL 1,5) erhöll varje 1,5 noterar, utan att kompromissa på känslighet (ungefärligt omkring 100 pM).

Vad tar prov annat kan ALEXYSEN vara den van vid studien?

Det finns tre huvudsakliga analyser som används för analysen av neurotransmitters. Den första analysen är för monoamines och metabolites liksom dopamine, norepinephrine och serotonin.

Därefter har vi en analys för amino syror liksom GABA och glutamat. Denna analys kräver pre-kolonn derivatization och en mycket selektiv UHPLC-analys att avskilja glutamat, från GABA, i den samma chromatogramen.

Vår finalanalys är för acetylcholine och choline och bärs ut genom att använda en Immobilized enzymreaktor (IMER)reaktor var du konverterar acetylcholine/choline in i peroxiden.

Dessa är våra tre ha som huvudämne grupper. Emellertid finns det också forskare som använder vårt system för upptäckten av andra kemikalieer, som tillfogar en annan avkännare. För anföra som exempel, om en forskare behöver att avkänna neuropeptides, dem kan använda den samma analysatorn med en UV avkännare.

Var kan avläsare finna mer information?

Om Martin Eysberg

Foto av Martin EysbergMartin är direktören av Salar och att marknadsföra för vetenskapliga Antec och fokuserade produkterna/applikationerna runt om de analytiska behoven av neuroscientists. Han har bestämt intresserat i beteende- ändringar liksom böjelse, och neurological oordningar som by orsakas, hoppar av i neurotransmission.

Martin leder utvecklingen av marknadsföra för ny produkt och lanserade för en tid sedan ROXY-ECEN, ett electrochemistrysystem för samlas spectrometry. Produkten fodrar med fokusera på simulering av naturliga redoxreaktioner i överensstämmelse med MS.