Den sällsynta stemcellen kan vara de metastatic cancer för rota allra

Forskare har gjort en ny upptäckt om cancercellmetastasisen som kunde fullständigt ändra behandling att närma sig i striden mot cancer.

CancerstemcellerSebastian Tomus | Shutterstock

Professorn Michael Lisanti från universitetar av Salford och kollegor har identifierat en sällsynt skurk- stemcell som de kallar ”cellen av beskärningen”, som kunde starta spridningen av cancer (metastasis).

Den känselförnimmelser gillar finna den proverbial visaren i en höstack, och den ger avgörande oss ett nytt fönster på cancer och hur vi kan stoppet det.”,

Michael Lisanti, leder författare

Som anmält i föra journal övergränserna i Oncology, efter växa cellen har fodrat härlett från brösttumors, grundar laget att de mest dynamisk av cellerna var bestämt driftig.

Interestingly visade de celler också tecken av senescencen, det processaa att orsakar att åldras celler till ”frysningen” och att snabbt föröka sig för stopp. Emellertid verkade de driftiga cellerna att ha ”brutet ut” av denna processaa och borttappadt deras senescence, något att säga Lisanti.

Forskarna som något att säga där är växa, förkroppsligar av bevisar att föreslå att metastasisen orsakas av cancerstemceller som tankas av mitochondria. Laget tror dessa ”fostrar” cancerceller kunde använda antioxidants och energi från mitochondria för att omdirigera deras öde.

”Talar forskare om cancer som orsakas, genom att dö kommande baksida för celler till liv som så-kallas ”zombie-celler,”” något att säga Lisanti. ”Ser vi nu att den är mer dramatisk än det…., denna beskärningscell bryter ut ur fodrar och kör amok och att multiplicera elakartade celler och skapa en tumor.”,

Emellertid planläggs mest kemoterapidroger för att uppsätta som mål ”i stora partier” cancerceller ganska, än dessa ”rotar” stemceller; nya terapier, som uppsätta som mål specifikt dessa ”som tumor-börjar celler”, behövs därför för att förhindra tillväxten och spridningen av cancer.

”Kan vår nya forskning ha upptäckt en sådan uppsätta som mål,”, sade Lisanti och laget. ”Nu det har vi funnit dem, och vi vet, hur de uppför, det bör vara förhållandevis enkla att finna droger för att uppsätta som mål cancerstemceller.”,

Laget tillfogar att, om de fokuserar på driftiga stemceller, de kan vara kompetent att returnera in på uppsätta som mål direkt och genom att göra så, att revolutionera behandling och vända cancer in i medgörlig sockersjuka för en sjukdomnågot liknande.

Vi tror, att vi har ankommit på starten av ett nytt, mer fruktbar, vägen i cancerterapi. Som en följd ”bör den stora pharmaen” att avskärma för drog faktiskt fokusera på cancerstemceller, och deras relevant uppsätta som mål.”,

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.