Marijuanamatvaror bär riskerar och biverkningar för tålmodig med den kardiovaskulära sjukdomen

Som marijuanalegalization sopar Nordamerika, har bruk av vikten varit på löneförhöjningen, och allmänhet inställning skiftar. En tro ökande antal människor, som ”weeden” är den säkraste fritids- drogen, en, som bär vård-, gynnar det väger mycket än dess riskerar. De antaganden utmanas i en artikel, och ledaren som publiceras i kanadensare, förar journal över av Cardiology som undersöker berättelsen av en tålmodig vem framkallade den krossande bröstkorgen smärtar och myocardial ischemia når det har konsumerat mest av en marijuanaklubba.

”Kan Marijuana vara ett användbart bearbetar för många tålmodig, speciellt för smärta och nausealättnad. Gilla alla andra läkarbehandlingar, bär den riskerar och biverkningar, samtidigt. I ett nytt fall olämpligt resulterade dosera och muntlig förbrukning av marijuana av en äldre tålmodig med den stabila kardiovaskulära sjukdomen nödställt, att orsakat en hjärt- händelse och ett följande förminskande hjärt- fungera,” sade Alexandra Saunders, MD, den Dalhousie universitetar, inre medicinprogram och vård- nätverks för horisont avdelning av Cardiology, St John, OBS, Kanada.

Fallrapporten beskriver en årig man 70 med den stabila koronara artärsjukdomen som tar anslå hjärt- läkarbehandlingar, som åt mest av en klubba, som infused med mg 90 av THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) för att avlösa smärtar och bistår sömn, som orsakade honom för att ha enallvarlig hjärtinfarkt. Han konsumerade en mycket större dos, än mgen 7, som tas in föda typisk, genom att röka en gemensam singel, eller ta 2,5na mg den starta dosen av dronabinolen (Marinol), en syntetmaterial THC som marknadsföras för nausea, och aptitstimulansen BISTÅR in och cancertålmodig. Fördriva den tålmodig hade rökt marijuana i hans ungdom, honom hade inte gjort så, sedan THCEN som var nöjd av vikten, hade ökat markant från tre procent till 12 procent. Han var också inte förtrogen med Time-försenat, och fördjupat verkställa av muntligt dosera för THC.

Tålmodigns hjärt- händelse startades troligen av oväntat anstränger på hans förkroppsligar från ångest, och fruktansvärdna hallucinations som orsakas av det ovanligt stora beloppet av THC som han tog in föda. Hans förstå nervsystem stimulerades och att orsaka ökande hjärt- som tillverkas med tachycardia, högt blodtryck, och frigöraren för catecholamine (spänningshormon). Efter det psychotropic har verkställt av drogen ha på sig av, och hans avslutade hallucinations, hans bröstkorg smärtar stoppat.

Ett nummer av föregående fallrapporter, såväl som epidemiological studier, har beskrivit anslutningen mellan cannabisbruk och akut kardiovaskulära (CV) motsatt händelser, inklusive myocardial infarkt, slå, arrhythmias och plötslig död.

”Fokuserade mest föregående forskning på marijuana-framkallad myocardial ischemia fokuserad mestadels på mer ung tålmodig och inte på dess olika utformningar och potencies. Som ett resultat av utbrett marijuana legalization, behöver sjukvårdfamiljeförsörjare att förstå, och att klara av cannabisbruk och dess komplikationer i äldre tålmodig, bestämt i de med den kardiovaskulära sjukdomen,”, sade Robert S. Stevenson, MD, den vård- horisonten knyter kontakt, avdelningen av Cardiology, St John, OBS, Kanada.

Cv-toxicitet av marijuana beskrivas i en medföljande ledare. Den kan beskådas som en följd av en eller flera efter: 1) inandning av förbränningprodukter av marijuana; 2) rikta CV verkställer av THC; och 3) indirekt verkställer av THC släkt till akut ångest, hallucination och/eller psykos. Individer, som är THC-naïve och inte är van vid tagande vara besvärad-förändrande droger, kan bli högt bekymrade vid nedsatt kognition och känslor av förlust av kontrollerar producerat av THC. Är emotionella svar för ytterlighet i sammanhanget av psykiatrisk toxicitet för THC tillhörande med svallvågar av catecholamines, som kan ha motsatt akut CV verkställer. Viktiga överväganden med hänsyn till cannabistoxicitet är mönstra av bruk, dosen, rutten av administrationen och graden av tolerans.

”Har legalizationen av cannabisen betydlig offentlig service, men också kommenterade lönelyftallmän hälsabekymmer,” ledare författare, Neal L. Benowitz, MD, chefen, uppdelning av klinisk Pharmacology och experimentell terapi, den tjänste- läkarundersökningen, avdelningar av medicinen och Biopharmaceutical vetenskaper; Centrera för tobak kontrollerar forskning och utbildning, universitetar av Kalifornien, San Francisco, CA, USA. ”Kan några användare gynna från samkvämet, och läkarundersökningen verkställer, men ska andra är på riskerar för motsatt vård- resultat. Lite har information spritts till tålmodig eller sjukvårdfamiljeförsörjare om cannabisbruk i äldre tålmodig och i synnerhet de med den kardiovaskulära sjukdomen. För bättre eller värre och att ge rådgivning och omsorg till sådan tålmodig, som använder, är cannabisen nu nödvändig för bestämmelsen av optimal medicinsk vård till dessa tålmodig.”,

Källa: https://www.elsevier.com/

Advertisement