Kirurgisk expertis kunde förbättras med spänning-fri utbildning

Ny rapport: Kirurgisk expertis som fås lätt, när att lära är en hobby

Universitetar av Houston och metodistsjukhusforskare anmäler i vetenskapliga rapporter att det bäst långt som utbildar kirurgar är att ta bort spänningen av uppehållprogram och att göra kirurgi en hobby. Under avkopplat villkorar utanför en formell bilda inställning, 15 första-år medicinare, som aspirerade en dag för att bli kirurgar, styrde microsurgical sy ihop och bita expertis in så lite som fem timme-långa perioder.

”Verkar som om den det, genom att ta bort yttre spänning dela upp i faktorer tillhörande med det ökänt konkurrenskraftigt och den hårda livsstilen av kirurgiuppehåll, jämnar spänningen under inanimate kirurgisk utbildning rasar,”, sade Ioannis Pavlidis, den Eckhard Pfeiffer professorn och direktören av det Computational Physiologylabbet på UH. ”I fem kort perioder hade dessa deltagare, annalkande kirurgi för gyckel eller som en hobby, anmärkningsvärt framsteg att uppnå skicklighet jämnar liknande till kryddade kirurgar, åtminstone i dessa borrar.”, Hans partners på projektera, Anthony ekar, och Dmitry Zavlin, kirurgar på det Houston metodistinstitutet för återuppbyggnads- kirurgi, gav kort anvisningar till deltagarna på början av programet.

När deltagarna började bita och att sy ihop på deras mobila microsurgical simulatorer, spårade Pavlidis och laget deras spänning jämnar, genom att mäta svettsvar nära näsan via termiskt avbilda. Deltagarnas kapacitet i det kirurgiskt borrar görades poäng av två experter som baseras på videoinspelningar.

I föregående arbete Pavlidis och metodistsjukhusforskare grunda att kirurgiska invånare ställde ut kickspänning jämnar under deras formella utbildning i kirurgiska simulatorer. Dessa jämnar kickspänningen påskyndade ”slagsmål- eller flyg” svar som in resulterar, fasta, mindless handlingar som leder till fel, och skapelsen av ett ondskefullt cyklar under det kirurgiskt borrar.

I det närvarande uppföljningsarbetet ekar Pavlidis, och Zavlin valde deltagare i utbildning utanför den kirurgiska etableringen, pressar without och insatser, för att undersöka vad händer, när den miljö- spänningen neutraliseras, och endast spänningen som är tillhörande med den utmana naturen av det kirurgiskt, borrar är närvarande.

”Tog vi bort stressigt miljö- dela upp i faktorer och att lämna endast den naturliga utmaningen av de kirurgiska uppgifterna och upptäckte att detmätte nödläget i form av förstå upphetsning var dämpar och den oförändrade alltigenom? ve-utbildningsperioder,”, sade Pavlidis. I kontrast anmälde Pavlidis i den föregående studiekickspänningen jämnar i kirurgiska invånare, och långsamt lära bearbetar, var fem utbildningsperioder kom med ingen expertisförbättring. Det huvudsakligt dela upp i faktorer att uppsättningar de två studierna är ifrån varandra det bilda sammanhanget och spänningen som är tillhörande med den.

I denna studie var unga kirurgientusiaster tog upp kirurgisk utbildning utan få effekt av miljö- ångest, ficks expertis snabbt. , när därefter likt sy ihop för expertis fås, ska den för att inte glömmas, mycket likt rida en cykel.

”Om du får en fingerfärdig expertis, när du inte är toppet stressat, ska du får det som var bättre, och snabbare, därför att ”slagsmål- eller flyg” svar inte är där att röra, sade saker upp” Echo. ”Och, när du har det, expertisen att ska inte tjänstledighetar dig. Gilla en cykel, när du lärer att cykla, dig cyklar,” Pavlidis tillfogade.

Framtida kirurgiinvånare med expertisen som fås på en skulle mer läglig tid, är kompetent att fokusera på mer avancerad erfar insida fungeringsrummet. ”Kan liknande paradigms applicera till andra hantverkareyrken, rymde sättning av utbildningsdoktriner på högkant sakralt för utvecklingar” sade Pavlidis.

Källa: http://www.uh.edu/

Advertisement