Förfölja att gå förhöjningar riskerar av ben bryter i äldre vuxen människa

Äldre amerikaner, som stagaktivet förföljer by att gå, är mer rimlig att bryta ett ben än deras jämliken, enligt en ny studie av Penn medicinforskare.

Att gå för gammal lady förföljer

Förfölja att gå har ett nummer av läkarundersökning, och emotionellt gynnar, och många äldre folk går hundkapplöpningstagaktiv och tycker om regelbundet företaget av deras husdjur. Emellertid har numrera av äldre folk som behöver medicinsk behandling för skador som är tillhörande med att gå hundkapplöpning, sett en viktig förhöjning, upp från 1.700 i 2014 till 4.400 i 2017, ungefärligt.

En retrospektiv arg-sektions- analys bildade basen av studien, med information som togs från för skadabevakningen för medborgare den elektroniska databasen för systemet av kommissionen för US-konsumtionsproduktsäkerhet, som ger anonyma data på tillgängliga aktivitet-släkta skador för produkten och till allmänheten. Den inkluderar omkring 100 nöd- avdelningar för US-sjukhus.

Laget granskade 1033 bryter äldre fall som uppstår mellan 2004 och 2017 i tålmodig av 65 år eller. Deras granska upptäckte en könsbestämmaolikhet i skadabörda, med kvinnor som mest lider brytafallen som manar att äldre kvinnor göras ”medvetna av riskera” av förföljer äganderätt.

Höften bryter var den mest allmänningskadan som tålas, med övrehöjdpunkten som den är den vanligast sårade regionen, den inklusive wristen, beväpnar fingrar knuffar upperen, och bryter. Ut ur alla tålmodig krävde 28,7 procent sjukhusvård.

Dödlighet klassar släkt till höften bryter i tålmodig över 65 nästan räckvidd 30%. Denna är höften bryter tack vare att leda till plötsliga viktiga ändringar i livsstil, liksom minskad aktivitet jämnar och rörlighet.

Publikationen bekräftade några begränsningar till studien som påstår, ”vårt rön underskattar troligen, morbiditeten som var tillhörande med gammalare amerikaner som går kopplad hundkapplöpning.”,

Studien, som tros för att vara första av dess sort, endast utforskat anmält, bryter fall och fall från folk som besökte en akutmottagning. Andra skador, liksom sena- och muskelskada och tålmodig, som inte önskade att följa upp andra typer av omsorg, var inte inklusive i studien.

Specificerar något liknande storleksanpassa av hundkapplöpningen, och huruvida operativa ingripanden var nödvändiga var också inte inklusive i utredningen.

Studien, som publicerades i JAMA-kirurgi på mars 6th 2019, ämnar inte avskräcka äldre folk från att bli aktiv, genom att gå hundkapplöpning. I stället det syften att dra ”uppmärksamhet till en aktivitet som kan resultera i viktig skada.”,

Den går på till något att säga som för ”äldre vuxen människa - speciellt de som bara bor och med minskad mineralisk täthet för ben - riskerar tillhörande med att gå kopplat hundkapplöpningmeritövervägande.”,

Dagliga handlingar betyder dagliga följder. […] Stunder är det viktigt att medicinen ibland fokuserar på det mer sällsynt, men att skövla villkorar liksom cancer och hjärtinfarkter, måste vi också att minnas, att överenskommelse och att förbättra småsakerna i liv kan ha ett dramatiskt, realiteten verkställer.”,

Jaimo Ahn, MD, Ph.D., hög författare

Diskutera deras rön, skrev författare av studien att clinicians kunde hjälpa att minimera riskerar av bryter i äldre folk genom ”att förespråka för preventativehandlingar, liksom obedienceutbildning […] eller att föreslå som är mindre, förföljer avel”.

Källa

Lois Zoppi

Written by

Lois Zoppi

Lois is a freelance copywriter based in the UK. She graduated from the University of Sussex with a BA in Media Practice, having specialized in screenwriting. She maintains a focus on anxiety disorders and depression and aims to explore other areas of mental health including dissociative disorders such as maladaptive daydreaming.

Advertisement