En insider vägleder till den chemagic™Prime™ junior instrumenterar

insights from industryDr. Masoud ToloueVice President of Applied GenomicsPerkinElmer

I denna intervju ger Masoud Toloue, vicepresident av Applied Genomics på PerkinElmer, en överblick av den chemagic™Prime™ junior instrumenterar och ger hans inre spetsar för forskare som är tänkande av att inhandla denna produkt.

Hur används nucleic syror typisk av forskare?

Nya framflyttningar i molekylär biologi är danande som ett viktigt får effekt på klinisk diagnos, drogupptäckten och andra släkta områden. Metoder som används av forskare i dessa, sätter in inkluderar NGS för transcriptomics, metagenomicsanalys, lång-läsning ordnande i viss följd, såväl som riktad ordnande i viss följd och PCR-analys.

Nucleic syrorvchal | Shutterstock

Är vad de huvudsakliga utmaningarna för forskare, när ut de bär en analys liksom PCR?

Mest applikationer som används för analysering av DNA eller av RNA, kräver högkvalitativt matar in, och många av utmaningarna som forskare vänder mot, när de analyserar nucleic syror, frambrings under isoleringen kliver. Dessa utfärdar inkluderar inhibitorcarryover, splittringen av den nucleic syran under isolering, arg förorening och att bearbeta flaskhalsar.

Är vad den chemagic främsta junior instrumenterar och hur det tilltalar dessa utfärdar?

PerkinElmers instrumenterar chemagic främsta junior, i kombination med de chemagic satserna, möjliggör en strömlinjeformad workflow från primärt tar prov för att ordna till för att använda nucleic syror. Instrumentera utför eluate som behandlar och, har reserverat däckutrymme för automatiserad PCR, NGS, eller den allmänna analysen ställer in. Den är kompatibel med någon människa tar prov material och levererar rengöringen, den molekylära kicken - väga DNA ordnar till för att använda för PCR- och NGS-analys.

Den chemagic främsta junior instrumenterar bruk som privat chemagen™teknologi till tillfångatagande av nucleic syror som använder magnetiska M-PVA, pryder med pärlor, som tilldras därpå för att belägga med metall stänger som magnetiseras övergående av en elektromagnet. De magnetiserade stängerna överför den magnetiska MEN-PVA pryder med pärlor till och med de olika bearbeta lösningarna, att undvika som är potentiellt, tar prov arg-förorening, genom att avlägsna vätskeöverföringen, kliver använt med andra nucleic syrliga extraktionteknologier.

Stångrotationen kopplas på efter inaktivering av elektromagneten som leder till effektivt, och homogen resuspension av partiklarna under ta provresuspensionen och den följande tvagningen kliver. Detta privat processaa låter den chemagic främsta junior instrumenterar för att leverera kickavkastningar av rena nucleic syror, som inte fragmenteras under att bearbeta. Automatisera nucleic syrlig isolering med instrumentera minimerar användareingripande och extraktion-till extraktionvariability.

Är vilka applikationer för närvarande tillgängliga för den chemagic främsta junior instrumenterar?

Till serven erbjuder de unika behoven av användare och uppehället funktionen som så är lämplig som möjligheten, PerkinElmer ett primat mellan två satser som täcker en lång räcka av människan, ta prov material, vilde av volymer och uppsätta som mål. Detta förminskar kostar och gör warehousingen av satser som lättare är tillgänglig för isoleringen av genomic DNA eller virus- och bakterie- DNA och RNA.

Hur lätt är det som ställer in en analys som använder denna, instrumenterar?

Ställa in för 48 tar prov kan avslutas i mer mindre, än 10 noterar. Operatören förlägger det primärt tar prov, förbrukningsmaterialer, och magnetiskt pryder med pärlor på däcket av den chemagic främsta junior instrumenterar. Därefter fördelas satsreagentsna automatiskt enligt numrera av tar prov använt i körningen. PerkinElmers vägleder enkla att använda programvara också operatören till och med varje av dessa kliver.

Om du kunde överföra ett meddelande till en forskare som är tänkande av att inhandla detta, instrumentera, vad skulle den är?

Den chemagic främsta junior Instrument planlades för att lätta många av utmaningarna som forskare vänder mot vid förminskande inhibitorcarryover, splittring av den nucleic syran under isolering, arg-förorening och bearbetaflaskhalsar.

Om Masoud Toloue

Foto av Dr. Masoud ToloueMasoud Toloue, Ph.D., är vicepresidentet och den allmänna chefen av Applied Genomics på PerkinElmer. Masoud avlade examen från universitetar av buffeln med en Ph.D. i molekylär biologi. Han avslutade en Postdoctoral gemenskap i Biochemistry på Texasuniversitetet som vård- vetenskap centrerar, San Antonio, var han utstuderat membranprotein strukturerar och fungerar. Han är det mottagareare av flera lån och patent från medborgareinstituten av vård- och Nationalet Science Foundation.