Läkarbehandlingen kunde mildra biverkningar av kemoterapi för bröstcancertålmodig

Forskare på Stanford-universiteten skolar av medicin har visat en metod av beräkningen som ska bröstcancertålmodig lider hjärtaproblem från en gemensamt använd kemoterapidrog.

Forskarna grundar också att en klassificera av läkarbehandlingar som redan är godkända vid maten och drogadministrationen kan mildra dessa biverkningar.

”Kunde vi använda denna metod för att finna ut vem går att framkalla chemo-släkt toxicitet och vem inte är,” sade Joseph Wu, MD, PhD, professor av den kardiovaskulära medicinen och av radiologi och direktören av Stanford det kardiovaskulära institutet. ”Och nu har vi en idé om de cardioprotective läkarbehandlingarna som vi kan ge dem.”,

Ett pappers- beskriva arbetet ska publiceras on-line mars 14 i cirkulation. Wu som är Simonen H. Stertzer, MD, professor, är den höga författare. Den tidigare forskningkamraten Tomoya Kitani, MD, nu en klinisk assistentprofessor på den Kyoto Prefectureuniversitetar av medicinen i Japan, är den bly- författare.

Mellan 15 och 20 procent av bröstcancertålmodig ha HER2--positivevariationen, som den effektivaste behandlingen är kemoterapidrogtrastuzumaben för, såld under märkesnamnet Herceptin. Men trastuzumab orsakar också mer hjärtaproblem än andra bröstcancerdroger; omkring 15 procent av tålmodig som tar den, ska framkallar hjärt- dysfunction som var rimlig på grund av en genetisk disposition. Biverkningarna inkluderar en förminskning i beloppet av blod som hjärtan pumpar med varje fel för contractionen och, mindre gemensamt men allvarligare, hjärta. Bortsett från avslutning av trastuzumab, finns det för närvarande någon behandling för biverkningarna.

Veta vilka tålmodig ska, framkalla hjärtaproblem -- och ha läkarbehandlingar till fest dem -- kunde låta tålmodig motta den effektivaste cancer-stridighet terapin.

Från stemceller till hjärtaceller

Forskarna förade studien i ett labb, genom att använda blod från tre sunda deltagare och från sju deltagare med bröstcancer, däribland fem vem hade erfarit hjärt- trastuzumab för dysfunction tack vare. De härledde stemceller från vitblodcellerna, då lirkade de stemceller för att framkalla in i hjärtaceller eller cardiomyocytes.

När de applicerade trastuzumab till cellerna från bröstcancertålmodig som visade hjärtadysfunction, cellerna som kraftigt avtalas mindre. Men, när de applicerade trastuzumab till cellerna av bröstcancertålmodig som inte hade lidit biverkningar, cellerna som lite visas ändring. Cellerna från tålmodig, som led strängare hjärtaproblem i reaktion till trastuzumab, visade mer uttalad försvagning än de från tålmodig med mindre stränga problem.

Forskarna antar att trastuzumab avbryter cellernas energibanan i några tålmodig. ”Ändrar den långt hjärtacellerna konsumerar energi,”, sade Wu.

Forskarna applicerade därefter läkarbehandlingar som var bekant som AMPK-activators till de försvagade cellerna. Detta klassificerar av läkarbehandlingar inkluderar metforminen, van vid festtyp för drog en gemensamt - 2 sockersjuka. Som de förväntade forskarna, de försvagade cellerna åt upp mer glukos och avtalade kraftigt med AMPK-activators.

Planera för retrospektiv studie

Forskarna planerar för att följa dessa rön med en retrospektiv studie av tålmodig som tog metforminen för sockersjukastunder som, de var häleritrastuzumab för bröstcancer. Om de finner att tålmodig på metformin hade mer få hjärt- biverkningar, hoppas de för att föra ett försök för att se om ge tålmodig metformin med trastuzumab ska show de samma resultaten.

Wu sade att testa droger på celler i ett labb kan vastly förminska tiden som behövs för att komma med droger till tålmodig såväl som kosta. ”Kan du avskärma dem i en maträtt först,”, sade han. ”Detta ska markant snitt kosta av drogutveckling, bättre och mer som man har råd med droger för ge till befolkningen.”,

Arbetet är ett exempel av den Stanford medicinen fokuserar på vård- precision, målet av som är att förutse och förhindra sjukdomen i det sunt och exakt att diagnostisera och festsjukdomen i det sjuk.

Källa: http://med.stanford.edu/news/all-news/2019/03/drug-could-alleviate-side-effects-of-chemo-for-breast-cancer-patients.html

Advertisement