Lärande svårigheter i barn är inte alltid tillhörande med visuellt hjälpmedelanomalier

Lärande svårigheter i skolungdom är inte alltid tillhörande med visuellt hjälpmedelproblem, sedan de kan vara neurobiological eller härledde från andra förändringar liksom oordning för dyslexia- eller uppmärksamhetunderskotthyperactivity (ADHD). Detta är resultatet av vetenskapligt arbete som ut bärs av universitetar av Alicanteforskninggruppen i optik- och visuellt hjälpmedelföreställning och ett tvärvetenskapligt lag (optiker-optometrikrar, ophthalmologists, psykologer, en logoped och en psykiater) från den alt- Aragón polikliniken i Huesca.

Denna studie är delen av forskningen projekterar framkallat av PhD-deltagaren och optiker-optometrikern Carmen Bilbao Porta, i samarbete med PhD i visionvetenskaper David Piñero, som är också en medlem av den nämnda gruppen för UA-optikforskning.

Relevansen av detta arbete ligger i pröva för att göra åtskillnad mellan fallen av skolar kapacitetsproblem som vision leker i en huvudroll (den uncorrected avläggande av examen hoppar av, for anföra som exempel) från de som orsakas av förändringar som produceras i hjärnans bearbeta av information, liksom oordning för dyslexia-, dyspraxia- eller uppmärksamhetunderskotthyperactivity (ADHD).

Detta den stilla oavslutade studien baseras på internationellt standardiserade kriterier, och på en ta prov, som kan vara representativ i Spanien som ges scarcityen av forskning i denna, sätta in av studie.

Piñero betonar att vision är en av de avgörande avkänningarna i någon lärande aktivitet, sedan omkring 80% av informationen, som ner oss, göras till och med visuellt hjälpmedelsystemet. Emellertid bör detta inte leda oss till funderare att något lärande problem är en vision villkorar nödvändigtvis tack vare.

Föräldrar bör inte misströsta, när deras barn är underachieving på skolar eller tillgriper till ”besparing” pseudo-terapier. Ua-forskare påstod att vi behöver sökanden beskärningen av detta problem med rådgivningen av kvalificerade vård- experter, som det kan vara tack vare en visuellt hjälpmedelanomali eller inte, och, när beslutsamma, fyndmöjlighetlösningar.

Enligt detta forskningarbete near-fokuserar närvaroen av uncompensated refractive fel, liksom nearsightedness, farsightedness, astigmatism eller konvergensproblem (svårigheten i den flyttningen synar i ett koordinerat sätt för att se ett närliggande anmärker), eller (accommodative) problem kan göra för att skola uppgifter, liksom läsning och handstil som är svåra. Emellertid sade David Piñero att vi inte måste förväxla det med barn som har redan en grundläggande läsning och handstilsvårighet och styrka att ha en annan typ av grundläggande att orsaka.

I ett första arrangera av studien, granskar ett kritiskt av den vetenskapliga litteraturen angående vision, och att lära problem bars ut som finner resulterar i vilka visuellt hjälpmedelanomalier har funnits i denna typ av tålmodig, men inte sammanlagt fall. Oculomotor dysfunctions (koordinationsproblem i de olika typerna av förehavanden av tvåna synar), har främst observerats.

I en understödjadel av studien kunde fyra grupper av tålmodig bedömas i det kliniskt centrerar, en med barn utan lärande problem och de andra trena som motsvarar till barn med dyslexia, ADHD och dyspraxia, respektive.

Analysen av datan bekräftar närvaroen av förändrad oculomotor rörelse mönstrar i mest grupper av tålmodig med lärande svårigheter, men inte sammanlagt fall, enligt detta arbete. Därför orsakar är denna oculomotor förändring inte lärande problemet utan ibland ett tillhörande villkorar.

Studien avslöjer också en minderårig som skillnaden i prevalencen av near-fokuserar problem (med den korrekta avläggande av examenuppsättningen) mellan kontrolleragruppen och att lära handikappgrupper. Därmed, finns det några barn för visuellt hjälpmedelanomalier sammanlagt med lärande problem, liksom dyslexia, ADHD och dyspraxia, även om det finns en mer stor tendens till existensen av förändringar i oculomotor förehavanden och konvergens, som gör det nödvändigt att analysera dessa aspekter i denna typ av tålmodig.

Källa: http://ruvid.org/ri-world/study-shows-vision-is-not-always-the-cause-for-learning-disorders/

Advertisement