Deltagare med erkännandear för handikappappellhögskola som fuskar den stora smällen för ` i vända mot',

För savannahen Treviño-Casias, denna veckas irriterade nyheterna om högskolaerkännandearna som fuskar skandal, och att betrakta, hur mycket pappersexercisen den Arizona delstatsuniversitetpensionären gick igenom att få handikappboenden, då hon tog SATEN.

”Klädde med filt den en lik sådan stor smäll i vända mot,”, sade Treviño-Casias, 23, som diagnostiserades i sjätte graderar med dyscalculiaen, ett handikapp, som gör det svårare att lära och göra math. ”Var jag nätt äcklat. Det gör precis det mer hård för folk som har faktiskt ett diagnostiserat lärande handikapp som ska tros.”,

Federala åklagare har laddat 50 folk, inklusive aktrisFelicity Huffman och Lori Loughlin, i en rikstäckande bestickning- och bedrägeriintrig att medge underperforming deltagare till elithögskolar. Några av de laddade föräldrarna, sade betalade FBIEN, att ha deras barn att diagnostiseras med bogus lärande handikapp så dem kunde få speciala boenden på SATEN och AGERA högskolainträdesprov. Sådan boenden kan inkludera att ge deltagare som extra tid på testar eller låta dem ta deras examen i ett rum bara med en proctor att begränsa förvirringar. Åklagare föreger ringleaders i skandalen som är ordnad för proctors in på scamen för att korrigera deltagares svar under eller efter examen eller hade någon som är annat att ta testa för dem.

Nu oroas familjer och förkämpar om en motreaktion som kunde göra den mer hård för deltagare med legitima handikapp att få boendena som, de behöver att lyckas.

”Finns det redan för många beslag, och måste rörelsehindrada deltagare för häckar navigera för att vindicate deras medborgerlig rättighet till högre utbildning,”, sade Matthew Cortland, en advokat och handikappaktivisten som baserades i Boston. ”Är min skräck att dessa ska kändisfraudsters hetsar ett nedslag på boenden. Skolar, och testa ska företag gör det även mer betungande för att rörelsehindrada deltagare ska få boendena som låter dem realisera deras medborgerlig rättighet för att ta fram högre utbildning.”,

Federal lag kräver högskolar och högskolan som testar företag för att ge boenden för deltagare med dokumenterade handikapp, inklusive lärande handikapp. Men i praktiken, kan det vara svårt att deltagare - bestämt låg-inkomst deltagare - får de boenden. Deltagare som diagnostiseras i grundskola, kan måste att ge uppdaterade utvärderingar som dokumenterar deras behov för speciala boenden - testa som kan kosta tusentals dollar.

Deltagare med legitima handikapp constantly måste att slåss föreställningen, att de spelar systemet, sade Lindsay Jones, vd:n av medborgare centrerar för att lära handikapp.

”Antar många folk i vårt samhälle att boenden ger dig en fördel. De antar, ”jag, skulle för har gjort bättre, ”, är som ett grundmissförstånd,” Jones sade. ”Bara dessa individer vänder mot redan skepticism. Högskolaerkännandeskandalen är incredibly skadlig till en befolkning som slåss redan för att bevisa att de är fantastiska och kan uppnå oerhörd saker.”,

Fbien laddade inte några medicinska professionell som kan har git en bedräglig diagnos.

Diane Blair-Sherlock, en fastighetadvokat i den Chicago förorten av Villa Park, hade inte några att besvära att få inträdesprovboenden för henne dottern, som är döv, även om den tog, stiger ombord tre månader för högskolan, som administrerar SATEN, för att godkänna enspråk tolkare.

Hon sonen som diagnostiserades med Aspergers syndrom, en bilda av autism, var en annan berättelse. Blair-Sherlock sade att högskolan stiger ombord vänt besegrar henne son'sens applikation för boenden på SAT-illviljahans som har git dokumentation av hans handikapp. Hon lyckades slutligen, når hon har appellerat förnekandet, och hon sonen beviljades extra tid, avbrott och ett isolerat område i som att ta testa. Han är nu en deltagare på universitetar av Illinois-Chicago - få a och b, sade hon proudly - och Blair-Sherlock hjälper andra föräldrar som vänder mot liknande svårigheter.

”Sätter in jag förmiddagen som söker efter jämnt leka,”, sade Blair-Sherlock. ”Leker du med unge liv här.”,

Högskolan stiger ombord, som administrerar också avancerad placering (AP) testar, har sagt att förfrågan för boenden har ökat under senare år, som mer deltagare opt att ta examen, men inte reagerade till ifrågasätter om närmare detalj från KHN. Sådan förfrågan som var rosa från 80.000 i 2010-11 till 160.000 i 2015-16 och omkring 85 procent av förfrågan för boende var godkända, enligt nya nyhetsrapporter.

Pressa under från handikappförkämpar, och amid förfrågningar från U.S.-justitiedepartementet, sade företaget att han skulle rationaliserar applikationer för boenden i 2017; deltagare, som hade beviljats existerande boenden på deras högstadier - extra tid testar på, till exempel - skulle ha de samma boendena automatiskt som är godkända för examen liksom SATEN.

När dokumentation bes, stiger ombord högskolan kräver att en diagnos göras av ”någon med anslår yrkesmässiga vitsord” och att en diagnos är strömmen. Till exempel för deltagare med en diagnos av oordning för uppmärksamhetunderskotthyperactivity eller ADHD, utvärderingar vara bör inte mer än fem gammala år. Högskolan Board sade att den bekämpar organiserat fusk genom att förbjuda mobiltelefoner som analyserar testa-taker uppföranden och förhöja säkerhet mäter på testar centrerar, bland andra handlingar, fast den missade i de ett nummer av fallen som FBIEN utforskade.

AGERAorganisationen, som administrerar testa vid det samma känt, kräver också deltagare att ha ett professionellt diagnostiserat handikapp, och allmänt redan att få boenden i deras skola klassrumar. Det kan kräva extra dokumentation, beroende av typen av handikappet. Deltagare som till exempel som anmäler mood- eller ångestoordningar, skulle måste att ge information på det psykologiskt testar använt, såväl som en historia av läkarbehandlingen och behandling. Dokumentation av en psykiatrisk oordning måste vara strömmen inom det förgångna året. ACT som gås ned för att kommentera på huruvida numrera av deltagare som beviljas boenden, har väck upp under senare år och att citera den pågående utredningen.

Denna KHN-berättelse som publiceras först på Kalifornien Healthline, ett tjänste- av det Kalifornien sjukvårdfundamentet.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement