Electroconvulsive Terapi - är Vad Electroconvulsive Terapi?

Electroconvulsive terapi som (ECT) föregående är bekant som electroshock, är ett väletablerat, albeit verkställer kontroversiell psykiatrisk behandling, som beslag elektriskt framkallas i i bedövade tålmodig för terapeutiskt.

I Dag används ECT oftast som en behandling för strängt ha som huvudämne fördjupningen, som inte har reagerat till annan behandling, och används också i behandlingen av vanvettet (ofta i bipolär oordning) och catatonia.

Den introducerades i 30-tal och nådde först utbrett bruk som en bilda av behandling i 40-tal och 50-tal; i dag mottar det beräknade 1 miljon folket över hela världen ECT varje år, vanligt i en jaga av 6-12 behandlingar administrerade 2 eller 3 tider i veckan.

Electroconvulsive terapi kan skilja sig åt i dess applikation i tre väg: elektrodplacering, frekvens av behandlingar och den elektriska waveformen av stimulusen.

Dessa tre bildar av applikation har viktiga skillnader i både motsatt biverkningar och realitetresultat. Efter behandling fortsättas drogterapi vanligt, och några tålmodig mottar fortsättningen/underhåll ECT.

I Förenade kungariket och Irland fortsättas drogterapi under ECT. Informerat samtycke är ett standart av modern electroconvulsive terapi.

Ofrivillig behandling är ovanlig i Förenta staterna och används typisk endast i fall av den stora höjdpunkten, och när endast alla andra behandlingalternativ har evakuerats och, bruket av ECT tros för att vara potentiellt en livbesparingbehandling.

På motsvarande sätt reviderar medborgare av ECT-bruk i Skottland, och Irland har visat att stora majoriteten av behandlade tålmodig ger informerat samtycke.

Experter ogillar på ECT är huruvida en anslå första-fodrar behandling eller, om den bör reserveras för tålmodig som inte har reagerat till andra ingripanden liksom läkarbehandling och psykoterapi.

Anvisningarna för Anslutning 2001 (APA) för Amerikanen de Psykiatriska ger de primära indikeringarna för ECT bland tålmodig med fördjupning som en brist av svaret till eller intolerans av, lyckodrogläkarbehandlingar; ett bra svar till föregående ECT; och behovet för en for och ett definitivt svar (e.g på grund av psykos eller en riskera av självmordet).

Beslutet som använder ECT, beror på flera dela upp i faktorer, däribland strängheten och chronicityen av fördjupningen, sannolikheten som alternativa behandlingar skulle är effektiva, tålmodigns preferens och kapaciteten att samtycka, och en vägning av riskerar och gynnar.

Några anvisningar rekommenderar kognitiv beteende- terapi eller annan psykoterapi, för ECT används. Emellertid definieras behandlingmotstånd brett som brist av det terapeutiska svaret till två lyckodroger på adekvat doser för en adekvat varaktighet och med bra överensstämmelse.

APAEN påstår att stundom ska tålmodig föredrar att motta ECT över alternativa behandlingar, men gemensamt är den ska motsatsen fallet.

Anvisningarna för APA ECT påstår som strängt ha som huvudämne fördjupningen med psykotiska särdrag, manisk delirium, eller catatonia är villkorar var det finns en klar konsensus som favoriserar tidig sort ECT.

UK'SENS MedborgareInstitutet för Vård- och Kliniska anvisningar för Utmärkthet (NICE) rekommenderar ECT för tålmodig med sträng fördjupning, catatonia, eller långvarigt eller strängt vanvett.

Sannerligen ger de uppdaterade (2009) TREVLIGA anvisningarna för fördjupning också för bruket av underhåll ECT (var ECT ges på längre mellanrum för att förhindra återfall), även om vägledningen belastar behovet för mer ytterligare studie.

De 2001 APA-anvisningarna stöttar också bruket av ECT för återfallförhindrande.

Något att säga för 2001 anvisningar för APA ECT, att ECT används som enfodra behandling för schizofreni men är sällan ansedd efter mislyckad behandling med antipsychoticläkarbehandlingen, och kan också vara ansedd i behandlingen av tålmodig med schizoaffective eller schizophreniformoordning.

De 2003 TREVLIGA ECT-anvisningarna rekommenderar inte ECT för schizofreni, och denna har stöttats av meta-analytic bevisar den ingen visningen eller gynnar lite kontra placebo, eller i kombination med antipsychoticen förgiftar, inklusive Clozapine.

NICE 2003 anvisningar påstår som manipulerar bör vara bestämt försiktig, när det betraktar ECT-behandling för kvinnor, som är gravida och för äldre eller mer ung folk, därför att de kan vara på higher, riskera av komplikationer med ECT.

Något att säga för 2001 anvisningar för APA ECT, att ECT kan vara säkrare än alternativa behandlingar i den skröpliga åldringen och under havandeskap och de 2000 APA-fördjupningsanvisningarna påstod att litteraturen stöttar säkerheten för fostrar och foster såväl som effektiviteten under havandeskap.

mer Ytterligare Läsning


Denna artikel licenseras under den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Den använder materiellt från den Wikipedia artikeln på ”Electroconvulsive terapi,” All som materiellt anpassat som används från Wikipedia, är tillgängligt under benämner av den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Wikipedia® sig själv är ett registreringsvarumärke av Wikimediaen Fundament, Inc.

Last Updated: May 7, 2013

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski
Comments
  1. Oana Green Oana Green United Kingdom says:

    Noi suntem o umanitate cretina care se indreapta cu pasi repezi catre autodistrugere!! Cum sa distrugi echilibrul electro-magnetic al corpului si sa iti bati joc de un om in halul asta? Mi-ar placea sa zic ca suntem in pom si pomu-n aer. Dar nici macar... Imi vine sa plang cand ma gandesc ca suntem niste ignoranti ingamfati care ne distrugem unii pe altii.. Cum sa numesti tortura si distrugerea corpului uman "tratament"? Noi habar n-avem ce face creierul si cum lucreaza, nici macar cei mai tari din domeniu. Dar... Hai sa ii bagam un 2.20 ca trece depresia... Bai... Noi tratam efectele, nu cauza. Treziti-va, oameni buni! Ca suntem oameni, nu maimute ignorante.

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post