Τι είναι το ΥΣΔΠ;

Από ananya Dr την Mandal, MD

ΥΣΔΠ είναι συντομογραφία για προσοχή ελλείμματος Υπερκινητικότητα διαταραχή. Είναι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συμπτώματα συμπεριφοράς, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν Υπερκινητικότητα, έλλειψη προσοχή ή η συγκέντρωση και η τάση αυθόρμητες συμπεριφορά.

ΥΣΔΠ συνήθως περιλαμβάνει επίσης άλλα προβλήματα, όπως διαταραχές του ύπνου, εκμάθηση προβλήματα κ.λπ. Ωστόσο, αντίθετα με το μύθο, ο δημοφιλής έχοντας ΥΣΔΠ δεν σημαίνει απαραίτητα χαμηλή ή κακή πληροφοριών. (1)

Με ποιον τρόπο γίνεται διάγνωση ΥΣΔΠ;

Διάγνωση ΥΣΔΠ γίνεται συνήθως σε παιδιά. Δεδομένου ότι πολλά από τα συμπτώματα της ΥΣΔΠ είναι παρούσα σε ήπιες βαθμό σε πολλά παιδιά, διάγνωση χρησιμοποιώντας ορισμός κριτήρια είναι σημαντικό.

Πιο ασθενείς που διαγιγνώσκονται μεταξύ των ηλικιών τρία και επτά. ΥΣΔΠ μπορεί επίσης να εκδηλωθεί στην ενήλικη ζωή. Λόγω της έλλειψης ηλικία-κατάλληλα κριτήρια και Συμπτωματολογία, διάγνωση στους ενηλίκους μπορεί να είναι πιο δύσκολη. (1)

Τύποι ΥΣΔΠ

Υπάρχουν κλασικά τρεις διαφορετικούς τύπους ΥΣΔΠ. Η ταξινόμηση αυτή βασίζεται το ισχυρότερο σύμπτωμα που προέκυψε από το παιδί. (2)

  1. Ως επί το πλείστον Inattentive – αυτό περιλαμβάνει κύρια συμπτώματα όπως η έλλειψη προσοχής, αποφασιστικότητα για να ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη εργασία, ακολουθήστε τις οδηγίες και συνομιλία και των αμοιβών προσοχή στις μικρότερες λεπτομέρειες. Διασπά είναι κοινή στα πρόσωπα αυτά.
  2. Ως επί το πλείστον Hyperactive – πρόσωπα με αυτόν τον τύπο του ΥΣΔΠ συχνά είναι νευρικοί και Μιλήστε περισσότερο από απαραίτητη. Πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να καθίσουν ακόμη για εργασία, γεύματα ή το σχολείο. Στα νήπια, αυτό μπορεί να δηλωτικού ως σταθερά εκτελείται, jumping και φυσικές κινήσεις. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται επίσης ως impulsivity. Το πρόσωπο που ενδέχεται να μιλούν εκτός ή να πάρετε τα πράγματα από άλλους. Αυτό impulsivity καθιστά τα άτομα να είναι επιρρεπής σε ατυχήματα και τους τραυματισμούς.
  3. Συνδυασμό και των δύο τύπων – τα πρόσωπα αυτά δείχνουν ένα μίγμα συμπτώματα των δύο τύπων.

Άλλα συμπτώματα του ΥΣΔΠ

Τα παιδιά με ΥΣΔΠ είναι επίσης επιρρεπής σε έχουν άλλες ψυχικής υγείας που συνδέονται με τους όρους και τις ασθένειες. Διάφορες ειδικές ανάγκες μάθησης είναι τα πιο κοινά, όπως είναι η δυσκολία με ορθογραφικό έλεγχο, ανάγνωση, εγγραφή ή μαθηματικών.

Ορισμένα παιδιά μπορούν να παρουσιάζουν αντιπολιτευτικής πεισματική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την πεισματική φύση ή rebelliousness.

Ορισμένα παιδιά μπορούν επίσης να διαταραχές συμπεριφοράς που προκαλούν τους να κάνουν εκ προθέσεως βλάβες σε πρόσωπα ή ιδιότητες. Αυτά τα παιδιά διατρέχουν ένα κίνδυνο γρήγορα συνελήφθη για παράνομες δραστηριότητες.

Τα παιδιά με ΥΣΔΠ μπορεί να αναπτύξει επίσης ανησυχία διαταραχές και κατάθλιψη. Ορισμένοι μπορεί επίσης να διαγνωστούν με ταυτόχρονες Διπολική διαταραχή, αϋπνίες, bed-wetting, η ουσία κατάχρησης ή Σύνδρομο Τουρέτ.

Σύνδρομο Τουρέτ χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες ενέργειες, όπως η tics, αναβοσβήνει, προσώπου γκριμάτσες κ.λπ. Αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας πρέπει να διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί ενώ θεραπείας των ασθενών με ΥΣΔΠ. (3)

Πόσα άτομα επηρεάζει ΥΣΔΠ;

Με το Ηνωμένο Βασίλειο, ΥΣΔΠ επηρεάζει περίπου το 3-9% όλων των μαθητές τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. (1)

Σύμφωνα με το American Psychiatric Association στο διαγνωστικό και στατιστικό εγχειρίδιο των ψυχικών διαταραχών (DSM-IV-TR) 3-7% του σχολείου ηλικίας παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ΥΣΔΠ. Ωστόσο οι μελέτες έχουν δείξει υψηλότερα ποσοστά στις κοινότητες. (4)

ΥΣΔΠ επηρεάζει το 2% του ενήλικου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. ΥΣΔΠ είναι πιο συνηθισμένη στους άνδρες. (1)

Επιπτώσεις του ΥΣΔΠ

Ο αντίκτυπος του ΥΣΔΠ για το παιδί είναι τεράστια. Τα παιδιά με ΥΣΔΠ έχουν 3 φορές υψηλότερη προβλήματα με τους συνομηλίκους τους από εκείνους που δεν διαθέτουν ΥΣΔΠ.

Οι γονείς των παιδιών αυτών είναι 10 φορές πιο πιθανό να έκθεση ότι η Συνθήκη παρεμβαίνει που αποτελούν φιλίες στα παιδιά τους. Μια μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά με ΥΣΔΠ έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν μη θανατηφόρων τραυματισμών. Επιπλέον εκείνων με ΥΣΔΠ είναι επίσης περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σημαντικές βλάβες, πρώτων βοηθειών, νοσοκομείο στη ή φύσεις εξωτερικής παραμονής.

Όταν παλαιότερα τα παιδιά αυτά βρίσκονται ακόμη σε υψηλότερο κίνδυνο από ποτό οδήγηση, αυτοκινήτων ατυχήματα και παραβιάσεις των κανόνων κυκλοφορίας. (4)

Εκτός από αυτό, ΥΣΔΠ επίσης συνεπάγεται μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τη χώρα. Το κόστος περιλαμβάνει όχι μόνο τις επισκέψεις υπερβολική προσοχή αλλά επίσης άλλα κόστη της υγείας, έξοδα φύσεις, φάρμακα, θεραπεία και το κόστος της απώλειας της εργασίας για τα μέλη ασθενών καθώς και οικογένειας και οι γονείς.

Εκείνα με ΥΣΔΠ έχουν αυξηθεί πιθανότητες έχοντας τουλάχιστον μία ημέρα για ασθενείας ανά μήνα, σε σχέση με την υγιή εργαζομένων. Μελέτες εκτιμούν ότι ΥΣΔΠ είναι και ο λόγος για 143.8 εκατομμύρια χαμένες ημέρες της παραγωγικότητας ετησίως. (4,3)

Υπάρχουν οποιαδήποτε θεραπείας για ΥΣΔΠ;

Προς το παρόν υπάρχουν ανίατες οριστικά για ΥΣΔΠ. Περίπου τα δύο τρίτα των παιδιών με ΥΣΔΠ συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα των όρων στην ηλικία των 25.

Συμπτώματα μπορεί, εντούτοις, να ελέγχονται και μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να υπερνικηθούν χρήση φαρμάκων, στη συμπεριφορά, ψυχολογική και κοινωνική θεραπείας. (1)

Edited by Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

ΥΣΔΠ προκαλεί και παράγοντες κινδύνου
ΥΣΔΠ συμπτώματα
Διάγνωση ΥΣΔΠ
ΥΣΔΠ μεταχείριση

Πηγές:

  1. http://www.NHS.uk/Conditions/attention-deficit-hyperactivity-disorder/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.CDC.gov/ncbddd/ADHD/facts.html
  3. http://www.NiMH.NIH.gov/Health/Publications/attention-deficit-hyperactivity-disorder/Complete-index.shtml
  4. http://www.CDC.gov/ncbddd/ADHD/Data.html


Last Updated: May 28, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post