ADHD mi?

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

ADHD rövid figyelmet hiány Magatartászavar. -A ' viselkedési tünetek, amely magában foglalhatja a hiperaktivitás figyelem vagy koncentráció és impulzív viselkedést tendenciája hiánya széles körét fedi le.

ADHD általánosan is tartalmaz egyéb problémák, mint alvászavar tanulási problémák stb. Azonban a népszerű mítosz ellentétesnek ADHD birtoklás nem jelent szükségszerűen alacsony vagy szegény intelligencia. (1)

Hogyan ADHD diagnosztizált?

ADHD diagnózisa gyermekek általában történik. Mivel sok ADHD tünetei jelen enyhe mértékben sok gyermek, meghatározott kritériumok alkalmazásával diagnózis fontos.

A legtöbb beteg vannak diagnosztizált korosztály három és hét között. ADHD fájladatokat lehet a felnőttkorban is. Köszönhetően a korának megfelelő kritériumok és tünettani hiánya diagnosztikai felnőttek nehezebb lehet. (1)

ADHD típusai

Klasszikusan három különböző fajtája van ADHD. Ez az osztályozás a legerősebb tünet kimutatta, hogy a gyermek alapul. (2)

  1. Túlnyomórészt Inattentive – ez tartalmazza fő tünetek, mint a figyelmet purposefulness az adott feladat végrehajtásához, kövesse az utasításokat, és a kisebb részleteket beszélgetés és fizetési figyelmet hiánya. Ezek a személyek a közös a zavarokat.
  2. Túlnyomórészt Hyperactive – az ilyen típusú ADHD személyek gyakran fidget és beszélni több mint szükséges. Ezek nehezen még munka, ételek, vagy iskolában ülni. A kisgyermekek ez lehet nyilvánvaló futó, állandó síugró és fizikai mozgások. Ez a feltétel is jegyzékfájljaival, mint impulsivity. A személy ki a turn beszélni, vagy megragad dolgokat másoktól. Ez a impulsivity is teszi a magánszemélyek hajlamosak a balesetek és sérülések.
  3. Mindkét típusú – kombinációja e személyek megjelenítése a tünetek mindkét típusú keveréke.

Az ADHD egyéb tünetek

ADHD-val küzdő gyermekek hajlamosak is van a más mentális egészségügyi kapcsolatos feltételek és megbetegedések. Különböző tanulási nehézségekkel kerülnek a leggyakoribb, mint például a helyesírás-ellenőrzés, Olvasás, írás vagy matematikai nehézség.

Némely gyerekek mutathatnak az ellenzéki Defiant rendellenesség, amely makacs jellege, vagy a rebelliousness jellemzi.

Némely gyerekek is rendelkezhetnek magatartás rendellenességek, hogy okoz nekik, hogy személyek vagy tulajdonságok cselekedetük kárt. Ezek a gyerekek futtassa az illegális tevékenységek szerzés letartóztatott veszélyét.

ADHD-val küzdő gyermekek május is alakít, szorongásos zavarok és a depresszió. Néhány lehet is ellenőrizhetők munkajövedelmeknek bipoláris zavar, álmatlanság, bed-wetting, anyag visszaélés vagy Tourette-szindróma.

Tourette-szindróma jellemzi ismételt műveletek, mint a tics, villog, arc grimaces stb. Ezek a mentális egészségügyi problémák felderítette, és miközben ADHD-val küzdő betegek foglalkozni kell. (3)

Hány ember befolyásolja ADHD?

Az az Egyesült Királyság, ADHD befolyásolja iskolai folyamatban lévő gyermekek és a fiatalok megközelítőleg 3-9 %. (1)

Szerint, a diagnosztikus és statisztikai Manual of Mental Disorders (DSM-IV-TR), American Psychiatric Association iskola 3-7 %-os év közötti gyermekek az Egyesült Államokban van ADHD. Tanulmányok kimutatták azonban magasabb százalékos közösségekben. (4)

ADHD világszerte felnőtt lakosság 2 %-át érinti. ADHD a férfiak körében gyakoribb. (1)

ADHD hatása

ADHD hatása a gyermek hatalmas. ADHD-val küzdő gyermekek van 3 magasabb problémák társaik, mint azok, akik nem rendelkeznek ADHD times.

Ezek a gyermekek szülei 10-szer nagyobb valószínűleg képező barátságok a gyerekek zavarja a feltételt jelentése. Tanulmány azt mutatja, hogy ADHD-val küzdő gyermekek nagyobb eséllyel szenvednek nem halálos kimenetelű sérüléseket. Ezenkívül az ADHD-val azok is nagyobb valószínűséggel szenvednek a súlyos sérülések, a sürgősségi osztály, a kórházban vagy a járóbeteg teremtenek.

Ha régebbi, ezek a gyerekek további nagyobb kockázatnak, ittas vezetés, a személygépkocsi balesetek és a közlekedési szabályok megsértése. (4)

Eltekintve ez ADHD is jelenti, hogy az ország súlyos gazdasági terhet ró. A bekerülési érték magában foglalja, nem csak a járóbeteg-ellátás látogatások, de is más egészségügyi költségek, teremtenek, gyógyszeres kezelés, terápiás és költségeinek költségének munka veszteséget, betegek, valamint a családi és a szülők számára.

Azok az ADHD-val növelték a véletlenek-ból birtoklás legalább egy nap-részére havonta képest az egészséges dolgozók betegbiztosító. Különböző tanulmányok becslései szerint, hogy ADHD az oka 143.8 millió elveszett termelékenység évente nap. (4,3)

Van-e bármely kúrákkal ADHD számára?

Jelenleg nincs végleges kúrákkal ADHD. ADHD-val küzdő gyermekek körülbelül kétharmada továbbra is feltételek a tünetek volna a 25 éves korában.

Tünetek azonban lehet ellenőrzött és tanulási nehézségekkel lehet leküzdeni gyógyszeres kezelés, viselkedési, pszichológiai és szociális terápia használatával. (1)

Szerkesztette április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

ADHD okoz és kockázati tényezők
ADHD tünetek
ADHD-diagnosztika
ADHD-kezelés

Források:

  1. http://www.NHS.uk/Conditions/attention-deficit-hyperactivity-Disorder/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.CDC.gov/ncbddd/ADHD/facts.html
  3. http://www.NiMH.nih.gov/health/publications/attention-deficit-hyperactivity-Disorder/complete-index.shtml
  4. http://www.CDC.gov/ncbddd/ADHD/Data.html


Last Updated: May 28, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post