Är Vad ADHD?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

ADHD är kort för oordning för UppmärksamhetUnderskottHyperactivity. Den är täcker en lång räcka av beteende- tecken som kan inkludera hyperactivity, brist av uppmärksamhet eller koncentration och tendens in mot impulsivt uppförande.

ADHD inkluderar gemensamt också andra störningar för problemnågot liknandesömn, lärande problem Etc. Emellertid, tvärtemot den populära mythen, betyder att ha ADHD inte nödvändigtvis låg eller fattig intelligens. (1)

Hur diagnostiseras ADHD?

Diagnosen av ADHD göras vanligt i barn. Sedan många av tecknen av ADHD är närvarande till en mild grad i många barn, är diagnosen som använder fastställda kriterier, viktig.

Mest tålmodig diagnostiseras mellan åldrar tre och sju. ADHD kan också godsspecifikationen i vuxenliv. Tack vare ålder-anslår bristen av kriterier, och symptomatology, diagnos i vuxen människa kan vara svårare. (1)

Typer av ADHD

Det finns classically tre olika typer av ADHD. Denna klassifikation baseras på det starkaste tecknet som visas av barnet. (2)

  1. Huvudsakligen Inattentive - Detta inkluderar ha som huvudämne symptomnågot liknandebrist av uppmärksamhet, purposefulness för att avsluta en given uppgift, att följa anvisningar, och konversation- och lönuppmärksamhet till mindre specificerar. Förvirringen är vanligt i dessa personer.
  2. Huvudsakligen Hyperactive - Personer med denna typ av ADHD nervöst skruva på sig och talar ofta mer än nödvändigt. De finner den som är svår att sitta fortfarande för arbete, mål eller att skola. I litet barn kan detta godsspecifikationen som konstant spring-, banhoppning- och läkarundersökningförehavanden. Detta villkorar också godsspecifikationer som impulsivity. Personen kan tala ut ur vänd- eller hastigt greppsaker från andra. Denna impulsivity gör också individerna benägna till olyckor och skador.
  3. Kombination av båda typer - Dessa personer visar en blandning av tecken av båda typer.

Andra tecken av ADHD

Barn med ADHD är också benägna att ha andra släkta mental hälsa - villkorar och illnesses. Olika lärande handikapp är den mest allmänningen, liksom svårighet med att stava, läsning, handstil eller math.

Några barn kan visa Oppositional Utmana Oordning vilket karakteriseras av den envisa naturen eller rebelliousness.

Några barn kan också ha uppförandeoordningar som orsakar dem för att göra egensinnig skada till personer eller rekvisita. Dessa barn kör en riskera av att få som arresteras för olagliga aktiviteter.

Barn med ADHD kan också framkalla Ångestoordningar och Fördjupning. Några kan också diagnostiseras med åtfölja Bipolär Oordning, insomnia, säng-att blöta, drogmissbruk eller det Tourette syndromet.

Det Tourette syndromet karakteriseras av upprepade lika muskelryckningar för handlingar, blinkar som är ansikts- problem för mental hälsa för grimasEtc., behöver Dessa att diagnostiseras och tilltalade stunder som behandlar tålmodig med ADHD. (3)

Hur många bemannar ADHD påverkar?

I Förenade kungariket påverkar ADHD ungefärligt 3-9% allra skola-gående barn och ungdomar. (1)

Enligt den Psykiatriska Anslutningen för Amerikanen i Diagnostiken och den Statistiska Handboken av Mentala Oordningar (DSM-IV-TR) som 3-7% av skolar åldriga barn i Förenta staterna, ha ADHD. Emellertid har studier visat högre procentsatser i gemenskaper. (4)

ADHD påverkar 2% av den vuxna befolkningen över hela världen. ADHD är mer allmänning bland manlig. (1)

Få Effekt av ADHD

Få effekt av ADHD på barnet är jättelik. Barn med ADHD har 3 högre problem för tider med deras jämliken än de som inte har ADHD.

Föräldrar av dessa barn är 10 tider mer rimlig att anmäla att villkora störer med att bilda kamratskap i deras barn. En studie visar att barn med ADHD är mer rimlig att lida icke dödliga skador. I tillägg är de med ADHD också mer rimlig att lida ha som huvudämne skador, nöd- avdelning, sjukhuset in eller poliklinikpatienterkännandear.

När de är gammala, är dessa barn mer ytterligare på ett högre riskerar av drinken som kör, bilolyckor, och kränkningar av trafikerar härskar. (4)

Frånsett antyder detta, ADHD också en ekonomisk börda för skurkroll på landet. Kosta inkluderar inte endast de för ambulatoryomsorgbesök, men kostar kostar kostar annan sjukvård, av erkännandear, läkarbehandlingar, terapi och också av arbetsförlust för tålmodig såväl som familjemedlemmar och föräldrar.

De med ADHD har ökat riskerar av att ha åtminstone en fridag för sjukdom per månaden som jämförs till sunda arbetare. Studiebedömning att ADHD är resonera för 143,8 miljon borttappada dagar av produktivitet årligen. (4,3)

Finns det några botar för ADHD?

I dagsläget finns det några definitiva botar för ADHD. Omkring två - thirds av barnen med ADHD fortsätter för att ha tecken av villkorar på åldern av 25.

Tecken kan, emellertid, kontrolleras, och lärande svårigheter kan vara betagna genom att använda beteende-, psykologisk och social terapi för läkarbehandlingen. (1)

Redigerat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

mer Ytterligare Läsning

ADHD Orsakar och Riskerar dela upp i faktorer
ADHD-Tecken 
ADHD-Diagnos
ADHD-Behandling
 

Källor:

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Attention-deficit-hyperactivity-disorder/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.cdc.gov/ncbddd/adhd/facts.html
  3. http://www.nimh.nih.gov/health/publications/attention-deficit-hyperactivity-disorder/complete-index.shtml
  4. http://www.cdc.gov/ncbddd/adhd/data.html


Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post