Emphysema

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Emphysemaen är en kronisk eller långsiktig lungsjukdom. Denna sjukdom kallas typisk hyperinflation.

Händer Vad i emphysema?

Gilla Precis en ballong som lungsna är över-uppblåst, så att de förlorar deras spänst- och resårrekyl. Det finns bullae eller blåsor för ballong lika i lungsilkespappren.

 Därför Att koldioxid fångas i bullaena, är förkroppsliga fråntaget nytt luftar att flöda in i lungsna. Lungsna börjar, genom att kompensera, genom att ta djupare andedräkter.

Denna mer ytterligare utvidgar lungsilkespappren och gör det att förlora dess spänst. Med förlust av spänst ackumulerar mer koldioxid i lungsna som lämnar mindre utrymme för nytt, luftar och detta blytak till andnöden.

Med tid börjar musklerna och stöden att utvidga för att innehålla de utvidgade lungsna. Membranen, som ligger under lungsna och är kupolen som också formas, slätar ut normalt, och förlorar deras funktionella kapacitet.

 Image är av nedfläckadt lungsilkespapper för H&E (haematoxylinen och eosin) tar prov taget från en tålmodig avsluta-arrangera emphysema. Cellnuclei är blått-lilor, är röda blodceller röda, förkroppsligar annan cell, och extracellular materiellt är rosa och luftar utrymmen är vit. Källa:

Image är av nedfläckadt lungsilkespapper för H&E (haematoxylinen och eosin) tar prov taget från en tålmodig avsluta-arrangera emphysema. Cellnuclei är blått-lilor, är röda blodceller röda, förkroppsligar annan cell, och extracellular materiellt är rosa och luftar utrymmen är vit. Källa: ”Orsakar T-Celler LungSkada i Emphysema”. PLoS Med 1(1): e25.

Orsakar av emphysema

En av det viktigast orsakar av emphysema är att röka för cigarett. Annat orsakar inkluderar luftförorening, äventyrar arbete, och lunginfektioner.

Cigarettrök ändrar strukturera och fungerar av lungsna, genom att orsaka retning och inflammation av de smala flygbolagen. Detta leder frigöraren av enzym i lungsna som förstör lungsilkespapper, och ökande storleksanpassar i luftasäckarna som leder slutligen till emphysemaen.

De förstörda lungsilkespappren bildar bullae (spela golfboll i hål) och förlorar spänst - typisk finna i emphysema.

Bristen för antitrypsinen Alpha-1 är ett sällsyntt genetiskt villkorar var det minskas jämnar av det skyddande proteinet, antitrypsinen alpha-1. Antitrypsinen Alpha-1 skyddar lungsna från det destruktivt verkställer av enzym. Tålmodig, som saknar detta enzym thus, har lungs som är skadada vid enzym som kallas elastases på en tidig sortålder.

Diagnos och behandling av emphysemaen

Emphysemaen karakteriseras typisk, genom andnöd och att rossla. Den är nu ansedd att vara en del av den kroniska obstructive lungsjukdomen. Förstörelsen av lungsilkespappret som ses med emphysemablytak till en förminskning i den funktionella kapaciteten av lungsna.

Tidig sortdiagnosen och ledning kan hjälpa att förhindra brutto- skada till lungsna. Flera andning testar såväl som avbilda gillar studier X-strålar används, i diagnostisering av emphysema.

Medicinsk behandling för emphysema inkluderar: -

  • Bronchodilators - dessa är droger som öppet övre de begränsade flygbolagen som ska låtas för mer syreintag in i lungsna. Det finns flera typer av bronchodilators. Beta 2 agonists inkluderar Salbutamol, Salmeterol Etc. Antimuscarinic medel som är ett av de använda viktiga medlen inkluderar Ipratropium och Tiotropium. Theophyliline är en annan grupp av bronchodilators som administreras orally som pills ganska än av inandning som med andra bronchodilators.
  • Steroider - Dessa kan ges av inandning, pills (under signalljuset ups) och även av injektionen under stränga fall. De förminskar inflammation inom lungsna.
  • Antibiotikummar rekommenderas på av lunginfektioner under signalljuset ups i fall att.
  • Syreterapi.

Kirurgi

Lungtransplantation och kirurgi för förminskning för lungvolym är kirurgiska alternativ som är tillgängliga. Dessa bör användas, när endast medicinsk behandling för bruk allra såväl som den pulmonary rehabiliteringen har försökts, och tecken fortsätter för att framhärda.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nlhep.org/Documents/EMPHYSEMA.pdf
  2. http://www.med.umich.edu/intmed/pulmonary/patients/lvrs.pdf
  3. http://www.atsjournals.org/doi/pdf/10.1513/pats.200708-126ET
  4. http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Emphysema?open
  5. http://www.atsjournals.org/doi/pdf/10.1513/pats.200708-128ET

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Apr 16, 2013

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post