Tvångsmässig-Tvångsmässiga oordningtecken

Tvångsmässig tvångsmässig oordning (OCD) är en komplex oordning som påverkar folk olikt, även om den gäller vanligt, mönstrar uppsättningen av tänkande och uppförande.

Vanligt mönstrar detaljen som ses i tvångsmässiga tvångsmässiga oordningar gäller de efter fyrana arrangerar:

  • Tvångstanke - personen förkrossas av en konstant och ett tvångsmässigt bekymmer eller en skräck
  • Ångest - tvångstanken ger löneförhöjning till intensiv ångest och nödläge eller görar panikslagen
  • Tvång - för att förminska detta ångest eller nödläge, adopterar den tålmodig ett bestämt uppförande. Till exempel om skräcken är att huset kan göras inbrott, kan den adopterade behviouren kontrollera flera tider att alla fönster och dörrar låsas innan det lämnar hemmet.
  • Tillfällig lättnad - när du adopterar det tvångsmässiga uppförandet ger tillfällig lättnad från nödläget eller ångesten. Emellertid är denna lättnad endast kort benämner och både den tvångsmässiga tanken och ångestretur som igen följs av det tvångsmässiga uppförandet.

Nästan alla individer erfar tvångsmässiga tankar på något pekar i deras liv och kan oroa om deras anställningstrygghet, eller huruvida eller inte deras partner är trogen, till exempel. Emellertid, om en person inte kan sätta dessa tankar in i sammanhang och finner i stället deras bekymmer är överväldigande och påverka deras dagliga uppehälle, då dem kan ha framkallat en tvångstanke.

Några allmänningexempel av tvångstankarna som folket framkallar i fall av OCD, inkluderar skräck de kan göra ond, eller skada sig själv eller någon annars endera ämnar på eller oavsiktligt, skräck av att vara kontaminerad vid en sjukdom eller infektion och skräck av att begå en förseelse mot deras religiösa troar. Folket med OCD kan också erfara ett fortsatt behov för beställer, eller symmetrin liksom att se till anmärker ställs upp i ett bestämt långt, till exempel.

Tvång är handlingar som en person med OCD bär ut som a av att förhindra skadan orsakade långt vid tanken, de är besatt med. Emellertid kan kan handlingen vara överdriven eller inte realistiskt förhindra skadan. Till exempel kan en skräck av infektion leda till överdrivet, och upprepande räcka tvagningen, eller den tålmodiga styrkarepetitionen en bestämd osammanhängande ritual ”neutraliserar” deras tankar om harming eller andra. Denna typ av tvång är gemensamt - sett i barn.

En person som lider från OCD, är ofta medveten att deras tvång är irrationella men de stillar känselförnimmelse behovet att agera på deras tvång. Vanligt tvångsmässiga uppföranden inkluderar räcker tvagningen, lokalvård och att kontrollera för låste dörrar och att kontrollera gasa klapp är av och att ordna, och beställa saker och att räkna och att hamstra och att upprepa uttrycker och fråga för uppmuntran.

Källor

  1. http://www.nhs.uk/Conditions/Obsessive-compulsive-disorder/Pages/Symptoms.aspx
  2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/pdf/cg031fullguideline.pdf
  3. http://psych.wright.edu/~ccl/TDW/ReadingsTDW/Stein.pdf
  4. http://www.nimh.nih.gov/health/publications/obsessive-compulsive-disorder-when-unwanted-thoughts-take-over/ocd-trifold.pdf
  5. http://www.brown.edu/Courses/BI_278/Other/Clerkship/Didactics/Readings/ocd.pdf
  6. http://www.nasponline.org/resources/principals/nassp_obsessive.pdf

[Mer ytterligare läsning: Tvångsmässig tvångsmässig oordning]

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post