Breastfeeding Vad?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Breastfeeding Bröst mjölkar från fostra, eller another som avsöndra mjölk, fostrar (av ovilligt fostrar i fall att och royalty), har uppfött, skyddat, och den hjälpta lönelyften behandla som ett barn efter urminnes tid. Gilla alla däggdjur som människor äger mammary körtlar för ämna av matning av deras spädbarn, för de är ordnar till för mat från andra källor.

Begynna formel

Den äger rum endast för de förgångna 100 åren eller, så att konstgjord mat som är bekant som begynna formel, har varit tillgänglig. De begynna formeltillverkarna har fungerat hårt för att göra formeln så liknande till modern att mjölka, som att notera för möjlighet gynnar erbjudet av det naturliga bröst mjölkar till behandla som ett barn.

Gynnar av breastfeeding

Breastfed behandla som ett barn erfar hållbart vård- gynnar. Detta inkluderar portion för att förhindra något liknande för flera sjukdomar:

 • sockersjuka
 • barndomcancer
 • fetma
 • infektioner
 • diarré
 • respiratoriska) infektioner för bröstkorg (
 • astma

Kvinnor, som breastfeed också, härleder flera gynnar förutom skydd, och att uppföda som är deras, behandla som ett barn. Dessa kvinnor, till exempel, har ett lägre att riskera av bröstcancer och ovarian cancer.

Breastfeeding sparar liv. Om varje behandla som ett barn breastfed exklusivt från födelse till upp till halvåret som skulle myndiga ungefärligt 1,5 miljon liv sparas varje år. Förekomsten av sjukdomar bland dessa behandla som ett barn skulle förminskas markant.

Bröst mjölkar äger alla nutrients behandla som ett barn behov för bra vård- och tillväxt. Bröst mjölkar stimulerar den omogna immunförsvaret av behandla som ett barn och förbättrar också svar till vaccinations.

Det innehåller flera antikroppar, och enzym, som hjälper behandla som ett barn för att växa upp till, motstår sjukdomar. Detta är något som ingen begynna formelproducent kan likställa.

Bröst mjölkar har också fördelen av inget krav av uppvärmning som är inget riskera av att spoliera och inget krav av sterilizationen.

Framför allt hjälper breastfeeding det nytt att fostra fött med henne behandla som ett barn, som inte annat övar kan. Det hjälper behandla som ett barn för att känna igen dess fostrar och den betagna fostra den omgående emotionella efterdyningen av barnsbörden.

Kosta

Another ha som huvudämne gynnar från amning är kostar. Breastfeeding förminskar sjukvård kostar till familjen och samhället.

Ettårig växt kostar av matning av en standard begynna formel till en behandla som ett barn beräknas på $1.500.

I privata och regerings- försäkringbyråer för tillägg både spendera ungefärligt $3,6 miljard i behandling av sjukdomar och villkorar, som kan förhindras av artikel med ensamrätt som breastfeeding inklusive gastrointestinala infektioner, respiratoriska infektioner, gå i ax infektioner Etc. 5

Gynnar av breastfeeding till fostra

Mothers gynnar från breastfeeding som väl. Omgående början av breastfeeding, efter en vaginal födelse för det normala har kunnat förminska riskera av postpartum blödning och har hjälpt fostra att återvinna henne pre-havandeskap, förkroppsligar väger tidigare.

Breastfeeding försenar returen av menstrual cyklar efter barnsbörd och ger thus en period av naturlig infertility.

Breastfeeding har långsiktigt gynnar för fostra som väl. Det har setts som att breastfeeding skyddar fostra mot osteoporosis (en sjukdom som ses efter klimakterium som lämnar benen bräckliga och lätt brutet).

Breastfeeding också hjälper att skydda fostra från framkallande livmoder- och ovarian cancer för bröst.

Behandla som ett barn-Vänskapsmatch Insats

Behandla som ett barn-Vänskapsmatchen Insatsen är ett landskampförsök att förbättra begynna vård- och att förminska sjukdomar och död bland spädbarn. Den inkluderar kliver: -

 • Att stötta alla fostrar och behandla som ett barn
 • Till förhöjning numrera av kvinnor som börjar breastfeeding
 • Till förhöjning mjölkar numrera av kvinnor, som erbjuder endast bröst, till deras behandla som ett barn i de första 6 månaderna av fjärd liv
 • Till förhöjning varaktigheten och längden av tid som kvinnor breastfeed
 • Till förhöjning medvetenhet av hur är och därför släkt till breastfeeding.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://whqlibdoc.who.int/publications/9241561300.pdf
 2. http://www.womenshealth.gov/publications/our-publications/breastfeeding-guide/breastfeedingguide-general-english.pdf
 3. http://www.beststart.org/resources/breastfeeding/pdf/breastfeeding_matters_eng_fnl.pdf
 4. http://www.unicef.org/publications/files/pub_brochure_en.pdf
 5. http://www.dhs.wisconsin.gov/health/physicalactivity/pdf_files/BreastfeedingFriendlyChildCareCenters.pdf
 6. http://naspghan.org/user-assets/Documents/pdf/diseaseInfo/New%20brochures/BREASTFEEDING-English.pdf
 7. http://www.cdph.ca.gov/programs/breastfeeding/Documents/MO-BF-Benefits.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post