Behandling av Paget sjukdom av benet

Av Dr Ananya Mandal, MD

Paget sjukdom är en Ben störning som ärvs vanligen genetiskt. Detta sade, det finns bevis för att miljömässiga faktorer spelar en roll i utvecklingen av villkoret.

Som behandlar Paget sjukdom?

Team av läkare och sjukvård leverantörer deltar i behandlingen av Paget sjukdom inkluderar:

 • Rheumatologists som arbetar med artrit och andra gemensamma problem
 • Ortopediska kirurger som ta itu med ben
 • Neurologer som hanterar nerv problem
 • Endocrinologists som arbetar med hormoner
 • Otolaryngologists eller ENT (öra näsa och hals) kirurger

Laget inkluderar en fysisk terapeut och en genetisk och psykisk rådgivare. Arbetsterapeuter kan också ingå i laget.

Behandla tillståndet får omfatta icke-kirurgiska behandlingar, periodiska X-rays och så vidare. (1-7)

Icke-kirurgiska eller medicinska terapier

Dessa behandlingar är inriktad på minskar symptom på sjukdomen. Detta inkluderar lindring av Ben smärta. Mediciner, men misslyckas att vända effekterna på benet.

För patienter som har milda smärta från sjukdomen eller artrit associerat nonsteroidal antiinflammatoriska läkemedel (USAID) och aspirin kan vara till stor hjälp.

Regelbunden övervakning av sjukdomen

För de flesta patienter rekommenderas regelbunden observation eller övervakning av sjukdomens förlopp. Periodiska röntgen kan rekommenderas för dessa patienter.

Walking aids

De med bäcken eller benet engagemang kan förses med promenader aids eller en käpp att förhindra falls och risken för frakturer samt minska smärta och förbättra rörligheten.

Minskningen i trycket över benet leder också till en minskad risk för buga eller böjning av benet ben. Klammerparenteser får föreskrivas för att förhindra dis-alignment av ben.

Bisfosfonater för svåra fall av Paget sjukdom

För allvarligare fall är mediciner av klass bisfosfonater behandling av valet. Dessa droger agera genom att blockera osteoclasts och förhindra Ben uppdelning förorsakat.

Det finns flera typer av bisfosfonater där vissa tas muntligen eller som piller och vissa ges genom injektion (intravenös formulär).

Alkalisk fosfatas nivåer bör kontrolleras med jämna mellanrum när de tar dessa mediciner som de leder till minskade nivåer av serum alkalisk fosfatas.

Droger som används inkluderar Alendronate och Etidronate tas genom munnen dagligen i 6 månader. Tiludronate och Risedronate också tas som tabletter dagligen i 3 månader och 2 månader respektive. Dessa piller måste vidtas med ett stort glas vatten första som på morgonen och patienten rekommenderas att förbli upprätt i nästa 30 minuter och inte äta tills den tid är förbi.

Biverkningar av dessa läkemedel inkluderar halsbränna och en kort varaktighet av Ben smärta.

Injektioner av bisfosfonater inkluderar Pamidronate som ges en gång i månaden eller en gång några månaders mellanrum. Det ges som en infusion i venerna under några timmar.

Zoledronate ges som injektion i anda en gång om året under 30 minuter. Kalcitonin är ett hormon som injiceras under huden flera gånger i veckan. Detta är ett hormon som gjorts av sköldkörteln körtel. Detta används sällan nu.

Kirurgisk terapi för Paget sjukdom

Kirurgisk terapi används huvudsakligen för att behandla komplikationer av Paget sjukdom. Det är nödvändigt om det finns frakturer, komprimering av omgivande nerver, allvarliga artrit eller ändringar i Ben justering.

Komprimering av vitala nerver särskilt i ryggraden och kraniet kräva kirurgi så tidigt som möjligt att undvika förlamning eller andra livshotande komplikationer.

Före operationen behandlas patienten med bisfosfonater som minskar risken för alltför stora blödningar under kirurgi.

Om den Paget sjukdomen har utvecklats till cancer eller Pagets sarkom, utförs kirurgi för att ta bort hela tumör. Kemoterapi och strålning cancerbehandling kan också användas i dessa fall.

Immobilisering och sjukgymnastik

Ben påverkas av Paget sjukdom kan ta längre tid att läka än normala ben. Efter frakturer eller en kirurgi kan det behövas en längre period av immobilisering och sjukgymnastik för helande.

Lever med Paget sjukdom

Vanligtvis bor med Paget sjukdom är inte komplicerad och att det påverkar inte livskvaliteten på allvar om behandlas tidigt. Detta är ett kroniskt tillstånd, sprids det inte till nya ben.

Kost och Paget sjukdom

Personer med Paget sjukdom behöver inte en särskild kost. De behöver 1 200 mg kalcium och minst 400 IU av D-vitamin dagligen.

Efter 70 års ålder bör personen ta 600 IU av D-vitamin per dag. De med njure stenar måste rådgöra med sin läkare innan kosttillskott.

Övning och Paget sjukdom

Motion hjälper till att bygga upp starka ben, god gemensam rörlighet och förhindrar att viktökning. Läkare måste rådfrågas innan du startar nytt utövandet regim.

Granskats av April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Ytterligare läsning

Källor

 1. http://orthoinfo.AAOS.org/Topic.cfm?Topic=a00076
 2. http://www.rheumatology.org/Practice/Clinical/patients/diseases_and_conditions/pagetsdisease.PDF
 3. http://www.rheumatology.org/Practice/Clinical/patients/diseases_and_conditions/pagetsdisease.PDF
 4. http://www.niams.NIH.gov/Health_Info/Bone/Pagets/pagets_disease_ff.PDF
 5. http://www.patient.Co.uk/Doctor/Paget's-disease-of-Bone.htm
 6. http://www.NHS.uk/conditions/Pagets-disease/Pages/treatment.aspx
 7. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/conditions/pagets1.shtml

Last Updated: Jul 25, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post