Avtäckning av dolde tecken: Hallucinations och villfarelser i Parkinsons sjukdom

By Keynote ContributorDr. Amita Patel, M.DProfessor of Psychiatry, CMD, MHA, CPE
Wright State University, Boonshoft School of Medicine

Fallstudie

På 80 gammala år, medgavs Herr Roberts till ett psykiatriskt sjukhus som fokuserar på långsiktiga stag efter ett kort stag i akutmottagningen. Hans erkännande koms före förbi åtminstone två år av tecken som bedrövade honom och också hans fru av 61 år.

I 2010 diagnostiserades han med Parkinsons sjukdom (PD), fast den inte fick effekt initialt hans livskvalitet. Han var en pensionerad chef av polis på ett lokalsjukhus, och behållet nog rörlighet som sammanfogar hans fru på ärenden runt om deras liten stad. Emellertid i 2014, grundar sig båda herrskap Roberts som argumenterar ofta, därför att han skulle fordrar för att se saker som ingen som var annan, kunde märka. Hans fru kunde inte övertyga honom att hans troar inte var riktiga.

Specifikt började Herr Roberts att se en konstig familj av fyra i hans hem, och stunder som han inte kände igen främlingarna, honom, ogillade ”fadern figurerar.”, Känsligt vaksamt, Herr Roberts skulle stag upp all natt som håller ögonen på dem. Vidare var Herr Roberts orubblig att en armé som kläddes alla i rött, bildade grannhuset och planerade deras attack.

Kreditera: jurgenfr/Shutterstock.com

Stunder Fru Roberts grundar dessa fordrar att förbrylla, och frustrera, var de inte hurtful, tills Herr Roberts anklagade också henne av äktenskapsbrott. Han lyftte även möjligheten som de kan skilsmässa. Detta förslag som kombinerades med hans visioner och andra paranoida tankar, övertygade Fru Roberts som hon makan var i förfärligt behov av hjälp, som hon kunde ej längre ge, och henne som var ansedd förlägga honom i långsiktig/posta-akut omsorg (LT/PAC).

Parkinsons sjukdompsykos

Hallucinations och villfarelser som är tillhörande med PD, gillar de som erfaras av Herr Roberts, smink vad är bekant som Parkinsons sjukdompsykos. Som beskrivit av två institut, som är delen av medborgareinstituten av vård-, slår medborgareinstitutet av Neurologic oordningar och och medborgareinstitutet av mental hälsa, Parkinsons kan sjukdompsykos diagnostiseras, när en person har enexisterande diagnos av PD och har erfara av hallucination eller villfarelse för åtminstone 30 dagar.

En diagnos bör endast göras, om andra kriterier kan härskas ut, liksom närvaroen av deliriumen, schizofreni, fördjupningen eller Alzheimers sjukdompsykos.

Fördriva många PD-tålmodig, och deras familjer är medvetna, att sjukdomen karakteriseras av motoriska tecken, liksom styvhet, jordskalv och den nedsatt gåenden, non-motoriska tecken, liksom hallucinations eller villfarelser, kan fånga dem vid överrrakning.

Mest vet inte att mer än halva av folk med ska PD framkallar dessa typer av tecken över jaga av sjukdomen. I tillägg, under-anmälas starten av tecken vanligt, endera, därför att den tålmodig eller familjen inte visste för att berätta deras PD-specialist om dessa tecken (därför att motoriska tecken är fokusera av tidsbeställningar) eller tack vare besvär.

Kreditera: Photographee.eu/Shutterstock.com

Emellertid är det livsviktigt att hallucinations och villfarelser anmälas. Stämma överens en studie som publiceras i föra journal över av det Geriatric samhället för amerikanen, som de riskerar smink ett av leda dela upp i faktorer för att förlägga en tålmodig med PD in i en sjukvård centrerar, eller andra LT/PAC centrerar. En tålmodig med PD, som lider också från hallucinations, är 2,5 tider mer rimlig att medges in i en sjukvård centrerar, och en gång förlagt finns det, rimligt att återstå där permanent.

Uppmuntrandiskussion

Hallucinations och villfarelser som är tillhörande med gåva för PD ofta med allmänningteman över den tålmodiga befolkningen.

Hallucinations är ofta visuellt hjälpmedel och kan inkludera att se barn eller lilla djur oväntat. Ibland kan den tålmodig också missförstå en anmärker för another (en illusion) eller ser något flit ut ur tränga någon av en syna. De ”vet att” något är där men inte kan ganska se den eller höra den.

Villfarelser ansar för att vara paranoida. Till exempel den vanligt för att är tålmodig ska frukta att deras älskade begår bedrägeri eller äktenskapsbrott. Den är också vanligt för att en tålmodig ska vara fullständigt kristallklar, undantar att han eller hon gör unverifiable fordrar om vad de kan ser eller tror.

I LT-/PACinställningar kan individer med PD framkalla dessa tecken. Den stundspouses och storfamiljen kan vara understöda av invånare, ska omsorgprofessionell har det extra ansvaret av att övervaka deras tålmodig för starten av sådan tecken.

Behandling av Hallucinations och av villfarelser

I PD finns det ett behov att balansera behandlingen av motoriska symptomstunder som tilltalar hallucinations och villfarelser för non-motoriska tecken lika. Före det nya U.S.-mat- och drogadministrations (FDA)godkännandet av en ny antipsychoticdrog för behandlingen av PD hade clinicians mycket fåtal bearbetar till fest de tillhörande hallucinationsna och villfarelserna.

Först för familjeförsörjare försök ofta att justera eller förminska Parkinsons läkarbehandlingar. Enligt Parkinson'sens fundament finns det något bevisar att läkarbehandlingar kan bidra till starten av tecken. Pröva är en atypical antipsychotic ”av-etikett” another att närma sig.

Fördriva dessa läkarbehandlingar kan hjälpa med psykos i bestämda tålmodig, dem är också tillhörande med biverkningar liksom att försämra av motoriska tecken, behandling med lugnande medel, förstoppning och nedgångar, som är bestämt problematiska i en äldre tålmodig befolkning, enligt forskning som publiceras i hjärna och uppförande. Uppmuntran och kognitiv beteende- terapi är hjälpsamma i utvalda tålmodig.

Ett nytt klassificerar av atypical antipsychotics, kallat selektiva serotoninomvändningagonists, har startat att användas i PD-behandling. Dessa uppsätta som mål receptors prioriterat 5-HT2A, som tänks för att leka en viktig roll i Parkinsons sjukdompsykos, enligt forskning från föra journal över av den medicinska anslutningneurologyen för amerikanen. Genom att uppsätta som mål serotonin i stället för dopamine, försämrar dessa droger inte vidare motoriskt fungerar i en person med PD.

Portionfolket känner igen tecken

Clinicians har en viktig roll som leker i övervakning för hallucinations och villfarelser. Fördriva dessa tecken kan verka milt, när de uppstår först (om bestämt tålmodig behåller inblick), denna aspekt av PD kan allvarligt få effekt familjer som frekvensen, och styrka av symptomförhöjning och den tålmodig blir agiterad.

LT-/PACprofessionell bör vara proactive, i att beskriva den Parkinsons sjukdom, karakteriseras av båda bilar och non-motoriska tecken. Det är viktigt för att manipulerar också ska fråga ifrågasätter under besök att skulle elicit att anmäla för tecken. Med kapaciteten att diagnostisera denna aspekt av Parkinsons sjukdom tidigare, för den blir för betungande, kan omsorgprofessionell vara bättre som placeras för att klara av villkora.

Diskutera Hallucinations och villfarelser

Clinicians har en roll i portionfolk med Parkinsons och deras älskade att känna igen och anmäla non-motoriska tecken, liksom hallucinations och villfarelser.

Under en examen eller en konsultation är här någon möjlighet ifrågasätter att omsorgprofessionell, liksom sjuksköterskor, manipulerar, eller auktoriserad revisorsjuksköterskaassistenter (CNAs) kan fråga av tålmodig och familjemedlemmar som ska hjälpas att elicit att anmäla för tecken:

Ifrågasätter för att fråga tålmodig:

 1. Har du sett, hört, eller berättar den avkända saker (till exempel, anmärker folket, djur, eller), de andra dig inte att finns faktiskt det (hallucinations)?
 2. Har du troar eller skräck som älskad stjäler från dig eller är otrogen (villfarelser)? Har du bekymmer som bemannar runt om dig konspirerar mot dig?
 3. Gillar du någonsin känselförnimmelsen dig är ut ur handlag med verklighet? Hur så?

Ifrågasätter för att fråga familjemedlemmar:

 1. Har du någonsin observerat ditt älskade växelverkan med saker som ser saker eller avkänner saker som inte är där (hallucinations)? Vad beskrev de?
 2. Ditt älskade har någonsin uttryckt en tro som du vet för att vara osann? Kan de övertygas, eller har de inblick om vad är verklig?
 3. Om din älskade är se eller tro saker som inte är riktig, ha dessa erfar fick effekt ditt förhållande? Hur så?

Om Dr. Amita Patel

Dr. Amita Patel är en Geriatric psykiater i ett privat övar efter 1991. Hon är för närvarande en direktör av den Geriatric psykiatriInpatientenheten på det beteende- höga omsorgsjukhuset för tillflyktsorten i Dayton, Ohio och Wilson det minnes- sjukhuset i Sidney, Ohio.

Hon var en klinisk förbunden professor, avdelning av psykiatri på den Wright delstatsuniversiteten, Boonshoft skolar av medicin från Juli, 1991 till September, 2014. Hon tjänade som som en direktör av clerkshipen för perioden av 5 år och var också involverad i psykiatriinvånareutbildning.

Hon har mottagit flera undervisningutmärkelsear, som inkluderar ”det Wright utrikesdepartementet av utmärkelsen för medicinfakulteterkännande” i Juni 1992, ”den psykiatriska anslutningen för amerikanen, och Nancy A. Roeske, M.D. Tilldela intyg av erkännande för utmärkthet i medicinareutbildning” i Maj, 1995 och ”den Wright delstatsuniversitetakademin av medicinen, yrkesmässig utmärkthetutmärkelse i April 2005. Hon är en kandidat av T.N. Läkarundersökning Högskola i Mumbai, Indien.

Hon mottog henne utbildning i psykiatri från universitetar av Cincinnati och var en högsta invånare under henne avgångsklassen. Dr. Patel har varit involverad i den Geriatric psykiatriutbildningen för gemenskapen och har framlagt på ämnen liksom omsorgGiverbörda, demensomsorg och sen livfördjupning.

Hon var ett mottagareare av amerikananslutningen för Geriatric psykiatri, ”är clinicianen av årsutmärkelsen” i 2005.She en skiljakamrat av den psykiatriska anslutningen för amerikanen, sedan 2003.She är också en medicinsk direktör för auktoriserad revisor på samhället för Post - den akut & långsiktiga omsorgmedicinen (AMDA) efter Jan 2000.

Dr. Patel också har varit en aktivstyrelseledamot av amerikananslutningen för Geriatric psykiatri och har tjänat som som sekreteraren och kassören för året 2014-15. Dr. Patel har publicerat artiklar i psykiatriska tider, McKnights långsiktig omsorgnyheterna och Medscape.

[Mer ytterligare läsning: Parkinsons sjukdom]

Hänvisar till

 • Ravina B1, Marder K, Fernandez HH, et. al. ”diagnostiska kriterier för psykos i Parkinsons sjukdom: rapport av en NINDS, NIMH-arbetsgrupp.”, Rörelser Disord. 2007 Jun 15; 22(8): 1061-8. Tagit fram på December 28, 2017 på https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17266092
 • Aarsland D, Larsen JP, Tandberg E, Laake K. Spåman av vårdhemplaceringen i Parkinsons sjukdom: enbaserad presumtiv studie. J-förmiddag Geriatr Soc. 2000; 48:938-942.
 • Yuan Mei o.a. ”Atypical Antipsychoticterapi i Parkinsons sjukdompsykos: En retrospektiv studie.”, Hjärna och uppförande 7,6 (2017): e00639. PMC. Rengöringsduk. 28 Dec. 2017.
 • Weintraub D. Chiang, C., Kim, HM, et. al. ”anslutningen av Antipsychoticbruk med dödlighet riskerar i tålmodig med den Parkinson sjukdomen.”, JAMA Neurol. doi: 10.1001/jamaneurol.2016.0031 publicerad on-line mars 21, 2016.
 • Ballanger B, o.a. receptors för Serotonin 2A och visuellt hjälpmedelhallucinations i den Parkinson sjukdomen. Ärke- Neurol. 2010; 67(4): 416-421.
 • Schrag A, Hovris A, Morley D, Quinn N, Jahanshahi M. Caregiver-börda i Parkinsons sjukdom är nära tillhörande med psykiatriska tecken, nedgångar och handikapp. Parkinsonism Relat Disord. 2006; 12:35-41.
 • Aarsland D, Larsen JP, Tandberg E, Laake K. Spåman av vårdhemplaceringen i Parkinsons sjukdom: enbaserad presumtiv studie. J-förmiddag Geriatr Soc. 2000; 48:938-942.
 • Aarsland D, Larsen JP, Tandberg E, Laake K. Spåman av vårdhemplaceringen i Parkinsons sjukdom: enbaserad presumtiv studie. J-förmiddag Geriatr Soc. 2000; 48:938-942. OCH Goetz CG, Stebbins GT. Riskera dela upp i faktorer för vårdhemplacering i avancerade Parkinsons sjukdom. Neurology. 1993; 43:2227-2229. OCH Goetz CG, Stebbins GT. Dödlighet och hallucinations i vårdhemtålmodig med avancerade Parkinsons sjukdom. Neurology. 1995; 45:669-671.

Disclaimer: Denna artikel har inte betvingats till jämliket granskar och framläggas, som det personligt beskådar av ett kvalificerat sakkunnigt i betvinga i överensstämmelse med generalen benämner och villkorar av bruk av News--Medical.Netwebsiten.

Last Updated: Mar 27, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post